Izvor: KURIR
13.08.2024 u 16:04
0

REPUBLIKA SRPSKA ZAVRNULA GAS SARAJEVU: Zaliha ima za još samo tri dana

Sarajevo i Istočno Sarajevo ostalo je danas u podne bez gasa zbog novog spora između "Sarajevo-gasa" i "Energoinvesta".

Ova situacija dolazi nakon međusobnih optužbi između “Energoinvesta” i “Sarajevo gasa” Istočno Sarajevo. Naime, Nedeljko Elek, direktor „Sarajevo gasa“ Istočno Sarajevo, kaže da “Energoinvest” nije hteo da primi fakturu, dok iz ove kompanije kažu da je nadležni regulator naložio da trenutne cene važe tek od prvog januara naredne godine.

Problem je inače nastao početkom 2024. godine, kada je “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva tražio poskupljenje gasa. Dogovoreno je tada da umesto 11,2 KM/1000 Sm3, cena bude 14,10 KM/1000 Sm3, što je “Energoinvest” prihvatio, no Regulatorna komisija za energetiku RS je trebala naknadno da potvrdi opravdanost te cene.

Navedena Komisija je 27.juna 2024. donijela Rešenje u kojem se navodi da se u skladu sa zakonima može primenjivati nova cena, ali tek od početka naredne godine.

Elek je dodao da je u međuvremenu od Regulatorne agencije Republike Srpske dobio potvrdu da se ugovorena cena transporta gasa odnosi i na ovu godinu. Ipak, rešenje očekuje u narednih nekoliko dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter