Izvor: alo
13.08.2024 u 19:12
0

SEDAM UBISTAVA ZA 25 MINUTA: Dragan je izrešetao ženu i njenu porodicu

Jula 2002. godine dogodila se tragedija koja je u crno zavila četiri porodice u Leskovcu, a počinio ju je Dragan Čedić (32) . Čedićev krvavi pir odigrao se neverovatno brzo, za samo 25 minuta, a usmrtio je sedam osoba i to navodno zbog ljubavnih problema.

Da nije bilo tikova, koji su s godinama bivali sve izraženiji i praćeni kricima, ni po čemu se ne bi izdvajao od svojih vršnjaka tridesetogodišnjaka. Njegova porodica, rođaci i bliski prijatelji znali su, međutim, da se iza prividno mirnog momka krije ličnost po čijoj glavi se vrzmaju mračne misli. I policija je u više navrata obaveštavana o tome, kao i Centar za socijalni rad gde se, u sklopu brakorazvodne parnice Dragana Čedića i njegove supruge Biljane, vodio postupak. Niko nije reagovao. Desila se tragedija koja je kod Leskovčana izazvala šok.

Automatskom puškom kalibra 7,62 milimetra, Čedić je pet munuta pre ponoći upao u bilijar-klubu „Sedam“, glasno pozvao Nenada Lukića, a kad se ovaj pojavio pokosio ga rafalom i potom pobegao. Pretpostatvlja se da je Lukić bio u vezi sa Biljanom. Meci su pogodili i vlasnika kluba Slavoljuba Kržalića (37), koji se nakon operacije uspešno oporavio.

OSAM GODINA OD BARBARINOG NESTANKA: „Srećan rođendan, zlato moje“

„Sve se desilo vrtoglavom bzinom, za nekoliko sekundi. Pozvao je Lukića i sa ulaznih vrata počeo sumanuto da puca i potom pobegao“, pričao je Kržalić.

Kada se uverio da je Lukić mrtav, Čedić se „vartburgom“ uputio ka svojoj supruzi s kojom je bio pred razvodom. U tom trenutku ona je više od godinu dana živela sa ćerkicom u kući svojih roditelja.

Čedić je došao ispred kuće i pozvonio na vrata. Čuo se Biljanin glas: „Evo Čede“, bilo je, kažu očevici, poslednje što je izgovorila. Začuo se pucanj, a onda više rafala. Biljanine sestre Ivana Kalčić, koja je sa osmomesečnom bebom Nađom tog dana stigla iz Požarevca, i Jelena, koja je s mužem Bobanom Zdravkovićem živela u toj kući, ubijene su na pragu trpezarije. Bobana je takođe ubio na licu mesta. Na meti ubice našle su se i dve Jelenine školska drugarica i komšinica koje su došle da se vide s njom. Ubijena je Jelena Zlatković, profesorka srpskog jezika i književnosti u Srednjoj tekstilnoj školi u Leskovcu. Komšinica Maja Bojković lakše je ranjena, pošto je metak okrznuo ispod desne mišice. U kući se te kobne noći nalazila još jedna osoba – Aleksandar Marinković. Njega ubica, na sreću, nije otkrio budući da se u tom trenutku nalazio u susednoj prostoriji.

Ubica je posle zločina, prema kazivanju komšija, ponovo seo u „vartburg“ i otišao samo četiri stotine metara dalje, do tetke po majci ubijenih sestara. Ni tamo nije imao milosti. Upao je u kuću i ubio Biserku Ristić, službenicu u opštini, a teško ranio njenog supruga Blagoja (51) i sina jedinca Đorđa (16), koji je pogođen u stomak. Blagoje Ristić ranjen je u levu riku, ali se njegovo stanje iskomplikovalo zbog oštećenje arterije, pa je operisan na Neurohirurškoj klinici u Nišu. Blagoje je nakon operacije kratko ispričao da je „bilo strašno“.

Posle krvavog pira, Čedić je nestao bez taga. Sedmostrukog ubicu danima su tražili po čitavom Jablaničkom okrugu, a lokalnoj policiji u pomoć su pritekle i i specijalne jedinice iz Beograda. Javljali su ljudi da su ga viđali na raznim mestima, ali nijedna od tih dojava nije zapravo bila tačna, odnosno nije dovela do Čedića.

Četrdeset dana posle zločina, rešena je misterija Čedićevog nestanka, pošto je njegovo beživotno telo pronađeno u ataru leskovačkog sela Donja Jajina, u šipražju pored puta koji vodi do obližnjeg Šišinca.

Policajci su rekli da je Čedić na sebi imao zelenu majicu sa žutim aplikacijama i teget trenerku. Jedan od policajaca je rekao da mu je na grudima stajala automatska puška, a pola metra dalje nađeni su bomba „kašikara“ i pištolj. Isti policajac je tada rekao i da se telo nalazilo u jendeku dubokom oko dva metra. Čedić je sam sebi oduzeo život.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter