Izvor: KURIR
13.08.2024 u 19:30
0

POKUŠALA 3 PUTA DA UBIJE MUŠKARCA PA IZJAVILA: „Ničeg se ne sećam“

Zbog tri pokušaja ubistva različitih muškaraca na koje je u tri navrata tokom tri meseca ove godine nasrnula kuhinjskim nožem u vlastitom stanu u centru Zagreba te im nanela ukupno pet uboda, narednih mesec dana, na predlog zagrebačkog tužilaštva u remetinečkom pritvoru će provesti Tonka Č. (42). Njoj je pritvor određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela i to nakon što je prethodno provela dva i po meseca u PB Vrapče gde je dovedena nakon trećeg po redu incidenta od 25. maja ove godine u ranim jutarnjim satima.

– Ničega se ne sećam. Znam samo da sam se probudila u Hitnoj, na Vrapču – branila se skrušeno osumnjičena žena koja je, inače, i 2016. već bila osuđena za jedan pokušaj ubistva i to na štetu jednog od trojice nedavno izbodenih.

Zbog toga je bila osuđena na dve godine zatvora te je kaznu služila u kazneno-popravnom zavodu u Požegi.

Kako se potom saznalo, osumnjičena boluje od psihoorganskog sindroma te ima vidnih problema s alkoholom. Zanimljivo je da sva tri oštećena muškarca inicijalno nisu znala njeno ime da kažu policiji te su im rekli da ih je napala nepoznata osoba pa je tim više pred kriminalistima bio izazovniji zadatak za rešavanje slučaja i otkrivanje stvarnog počinioca serije krivičnih dela.

Dvojica su bila lakše, a jedan teško povređen i to upravo poslednji u nizu, 53-godišnji muškarac, koji je u 9 sati ujutro 25. maja nakon svađe s Tonkom Č., sav krvav, na očigled komšija, iskočio kroz prozor prizemnog stana te odbacio nož. Za njim je potom, kako su susedi opisali policiji, odmah iz stana izašla i ženska osoba koja je taj nož uzela i vratila se stan. Pritom su naveli i da je i ona na sebi imala tragove krvi.

SEKIROM UBIO PRIJATELJA NAKON SVAĐE OKO MOBILNOG TELEFONA: Užas kod Sapne, pijančili celu noć

Nakon te intervencije i policijskog uviđaja, zbog vidne rastrojenosti Tonka Č. je prevezena u bolnicu, a policija je intenzivno slagala čudnovati mozaik događaja iz tog stana u kojem je uvek bilo više osoba. Tad su došli do zaključka da je osumnjičena nakon verbalne svađe uzela nož koji joj je bio na dohvat i kojim je ubola u prsa 53-godišnjaka koji je, uprkos krvarenju, uspeo da joj oduzme nož i pobegne te je hospitalizovan u KB Merkur.

A pre toga, u tom stanu, policija je intervenisala i 13. aprila, nešto pre ponoći kada se dotična dama posvađala s 44-godišnjakom. A kad je hteo da izađe iz stana napolje, krenula je za njim, uzela nož i ubola ga u trbuh. Srećom, uspeo je na vreme da joj pobegne te su mu dijagnostikovane lakše povrede.

– Došao sam u taj stan na poziv ženske osobe. Pili smo vodku, družili se, bila je i jedna prijateljica s nama. Nju je odjednom nešto prebacilo. Bez razloga me ubola. Seo sam na krevet pa mi je ta prijateljica stavljala krpu na ranu. Bio sam u stanju šoka – otkrio je istražiocima 44-godišnji muškarac koji je, takođe, inicijalno rekao da ga je napala nepoznata osoba da bi je kasnije tokom inspekcije, ipak, nazvao imenom.

U istom stanu na sličan način ‘prošao‘ je i 39-godišnji muškarac 6. februara. Njega je Tonka Č., sumnjaju istražioci, dva puta ubola nožem u prsa nakon svađe, a potom jednom i u ruku. Puka sreća je da je i on uspeo da pobegne te su mu utvrđene lakše povrede.

Prijavu protiv osumnjičene podneo je sa zakašnjenjem od četiri meseca, tek 24. juna te je policiji, između ostalog opisao kako je došlo do povređivanja.

– Posvađali smo se. Izazvao sam je da me ubode nožem pa me na kraju i ubola – rekao je oštećeni.

Za policiju iz svih prikupljenih dokaza i saslušanih svedoka proizlazi da je 42-godišnjakinja pokušala da ubije trojicu muškaraca. Tužilaštvo je protiv 42-godišnjakinje pokrenulo istragu, a ako bude optužena i dođe do suđenja, a s obzirom na krivičnu evidenciju, preti joj višegodišnji zatvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter