Izvor: Kurir
14.08.2024 u 09:37
0

MI SMO POD KANONADOM LAŽNIH VESTI I GLUPOSTI: Premijer Vučević o litijumu

BEOGRAD - Nema nikakvih disonatnih tonova između predsednika Vučića i Vlade Srbije, rekao je premijer Miloš Vučević.

U Vladi se čuju različiti stavovi o projektu Jadar, nije ni moguće da svi imamo isto mišljenje o različitim pitanjima, ove odluke zahtevaju racionalni pristup i temeljno obrazloženje, i nijednu odluku nećemo doneti bez predednika Vučića, naglasio je premijer.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAKAZAO SASTANAK SA AMBASADORIMA KVINTE: Sastaće se i sa šefom delegacije EU

Posle prvih 100 dana rada Vlade premijer Srbije poručuje da nema odustajanja od projekata koji su kao ciljevi definisani u ekspozeu.

„Mi nemamo pravo na pauzu. Sto dana Vlade je bio kratak raport građanima šta je urađeno, ali i čime ćemo se baviti kako bi se, pre svega, povećao standart građana“, rekao je Vučević.

Kada je reč o projektu Jadar premijer poručuje da nema nikakvih disonatnih tonova između predsednika Vučića i Vlade Srbije niti će ih biti, dok je on premijer, a Vučić predsednik Srbije.

„U Vladi se čuju različiti stavovi o projektu Jadar, nije ni moguće da svi imamo isto mišljenje o različitim pitanjima. Ove odluke zahtevaju racionalni pristup i temeljno obrazloženje, i nijednu odluku nećemo doneti bez predednika Vučića. Ja ne mogu da isključim ni jednu opciju, odluka neće biti doneta preko noći, i biće isključivo u interesu naših građana“, naglasio je Vučević.

Premijer kaže i da ne možemo da idemo u nešo što će da rasturi našu državu, već se ide na stabilizaciju, ali se i plašim da se ne propusti velika šansa za napredak.

„Ovde pored domaće ima i strane kuhinje koje rade u svom interesu, jer sve vreme dok se ovo dešava imamo tenzije na KiM, i sve veći pritisak po pitanju Republike Srpske. Što se tiče projekta Jadar razgovaraćemo sa građanima pre svega iz tog kraja, ali ne mogu da verujem da neko ko je iz Loznice i Podrinja ima sumnje u politiku koja je dovela dve kompanije, brzu saobraćajnicu, obnovila bolnicu i mnogo drugog uradila…

– Taj aspekt sagledavanja je za mene nerazumljiv. Ovo su teme o kojima moramo vrlo brižljivo i pažljivo da razgovaramo i da čujemo mišljenje struke. Neće biti nikakvog haosa u Srbiji, neće bito rezvolucija, a spoljnim faktorima poručujem da mi nismo nikakve lutke i administratori, već smo izabrani od građana“, rekao je Vučević.

„Srbi na Kosovu i Metohiji su pod velikim pritiskom, svaki dan neko bude uhapšen“

Srbi na Kosovu i Metohiji su pod velikim pritiskom i svaki dan neko bude uhapšen za navodne zločine od pre 25 ili 26 godina, rekao je Vučević.

Ocenio je i cenio da vlasti u Prištini predvođene Aljbinom Kurtijem ne poštuju međunarodne ugovore i da mu nije jasno kako međunarodna zajednica to toleriše.

„Prosto mi je neverovatno da nemaju mehanizme kojim bi obuzdali ovo antisrpsko ponašenje Kurtija“, istakao je Vučević.

Naveo je i primer hapšenja sedamdesetogodišnjaka na prelazu Jarinje jer je kod njega u kući pre deset godina, 2014. pronađena lovačka puška.

„Sve to rade tobože pod velom vladavine prava, a vidite da tu nema nikakvog prava već da je cilj zastrašivanje i progon Srba“, zaključio je Vučević.

 


Nema podela između Vlade i predsednika Vučića

Premijer Srbije je podvukao da nema nikakvih podela između Vlade i predsednika Vučića po pitanju projekta Jadar, i da je to tema o kojoj može i mora da se razgovara narednih 24 meseca.

„To ne može niko preko noći da pokrene, i da se probudite jednog jutra i imate rudnik. Mi smo pod kanonadom lažnih vesti i gluposti. Imate ljude koji veruju da ćemo se svi potrovati, zagaditi sve vodu, vazduh. Da li vi stvarno verujete da će neko raditi protiv interesa svih, pa i svoje dece. To su naše njive, naša zemlja ali i rudno bogatstvo je takođe naše. Neko mora da dođe sa znanjem i tehnologijom, to nije pitanje patriotizma već nam treba racionalno razmišljanje šta je naš interes“, istakao je Vučević.

Premijer kaže da razume zabrinutost građana, ali da ne razumem zlonamerne ljude koji lažno glume opoziciju.

„To su oni isti koji su doveli Rio Tinto i prodavali im zemlju, i davali dozvole. To najbolje govore da je to sve dirigovano od onih koji žele promene u Srbiji, ali ne na izborima. Mi nećemo da zaustavimo državu, da osustanemo od Eksp-a, mi svaki dan moramo da brinemo o ekonomiji, našim građanima na KiM Državu niko neće da ruši, jer mi to nećemo dozvoliti“, rekao je Vučević.

Priština planira nasilno da otvori most na Ibru, i kako kaže premijer, nažalost nastavljaju se ludorije Aljbina Kurtija.

„Zadovoljan sam izjavama komandanta KFOR-a, načelnik generalštaba je imao razgovr sa njim i nadam se da će svi biti racionalni i da neće dozvoliti da se to desi. Ako se to desi ja stvarno ne verujem da oni nemaju alate da to spreče“, rekao je Vučević,

Premijer kaže da su Srbi na KiM svaki dan pod pritiskom, svaki dan se neko hapsi za optužbe od pre 20 godina, a sve se stavlja u oblandu vladavine prava.

Do kraja godine prosečna plata preko 900 evra i povećanje penzija

Sutra počinju razgovori sindikata i poslodavaca sa predstavnicima Vlade o povećanju minimalne zarade u Srbiji.

„Vest je da želimo da prosečna zarata do kraja godine bude oko 930 evra, da se penzije povećaju za 11 odsto. Biće teški razgovori ali svakako očekujem povećanje minimalne zarade, samo treba da vidimo da rast plata ne sme da ugrozi radna mesta i da sav teret padne na poslodavce“, naglasio je premijer Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter