Izvor: alo
14.08.2024 u 16:34
0

ONESVESTIO SE PUTNIK U NOVOM SADU: U autobusu je došlo do incidenta kada se deka onesvestio

Vozač je odmah zaustavio autobus i došao do deke, iako je mnoštvo mladih već pritrčalo u pomoć

U Novom Sadu, na prigradskoj liniji 74, jutros je došlo do incidenta kada se deka onesvestio u punom autobusu, pri čemu je vozač zaustavio vožnju. Iako je većina ljudi bila voljna da odmah pritrči u pomoć, u jednom trenutku jedan čovek tražio je da autobus nastavi svoj put, a Novosađanka koja je prisustvovala celoj situaciji opisala je šta se tačno dogodilo.

Kako je objasnila do incidenta je došlo na Popovici, kada su se začuli žamor i povici jer je starijem gospodinu pozlilo. Vozač je odmah zaustavio autobus i došao do deke, iako je mnoštvo mladih već pritrčalo u pomoć.

– Svi su počeli da vade šta su imali kod sebe, lepeze i vodu, nesebično su nudili sve! Čujemo da neko govori, da je deka srčani bolesnik, i da živi sam… Iznosimo ga napolje, poluonesvešćenog. Tražeći puls, umesto damara srca čujem ljudinu od vozača, kako odlučno nekom na telefon odgovara, da ne miče dok deki ne bude bolje i dok Hitna pomoć ne stigne! – prepričava ova Novosađanka u istoimenoj Fejsbuk grupi.

SRBIJA U CRVENOM: Ova dva grada danas su najtoplija

Posle nekih 20 minuta, pred dolazak Hitne pomoći, putnici su „vratili“ deku, a ona je htela da se javno zahvali vozaču koji nije odustao od bolesnog deke.

– Hvala ti dobri čoveče, što si onako dostojanstveno oćutao požurivanje nervoznog, jedinog (rekla bih bezobraznog) starijeg gospodina, da krenemo i ostavimo bolesnog da čeka Hitnu pomoć?! –  navodi ona.

Za kraj dodaje da je ova situacija primer da vera, ljubav i nada nisu iščezle.

Komentari su se samo nizali, a Novosađanke su pružale podršku vozaču autobusa, ali i svim putnicima koji su nesebično zaustavili svoj dan da nekom potencijalno spase život.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter