Izvor: sputnik
15.08.2024 u 09:26
0

RUSIJA RAČUNA DA SRBIJA NEĆE ISPORUČIVATI ORUŽJE UKRAJINI: Srbija da se drži svoje pozicije kao i do sada

Moskva računa na to da će se Srbija i dalje pridržavati svoje pozicije koja podrazumeva odbijanje isporuka oružja Ukrajini.

Ne sme se dopustiti da se srpsko oružje preko neke zlonamerne treće strane nađe u Kijevu i tako baci senku na odnose sa Beogradom, rekao je zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Jurij Pilipson.
On je naveo da je ruska strana u razgovorima s predstavnicima Beograda pokretala pitanje stranog oružja koje stiže do Kijeva, istakavši da su „u Srbiji u potpunosti svesni ozbiljnosti problema i shvataju da se radi o opasnosti po ruske vojnike, civile, te da je cena potencijalnih zloupotreba

„Srpsko rukovodstvo je više puta, pa i javno, uveravalo da ne snabdeva oružjem režim Zelenskog i da ne namerava da to radi. Računamo da će se Beograd u praksi savesno pridržavati toga“, rekao je Pilipson i dodao da se ne sme dopustiti da te zlonamerne treće strane diskredituju Srbiju i bacaju senku na rusko-srpske odnose.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata je isticao da Srbija nije i nikad neće prodavati municiju Ukrajini, kao i da ne postoji nijedan papir koji dokazuje da jeste.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter