Izvor: blic.žena
15.08.2024 u 18:04
0

NAJEFIKASNIJI TRIK ZA NEGU TANKE KOSE: Kako da vaša kosa ima više volumena

Tanka kosa traži poseban tretman ako želite da vam frizura ima volumen. Sve počinje pod tušem odabirom pravog šampona, a onda balzama koji ne opterećuje kosu

Sve počinje pod tušem odabirom pravog šampona, a onda balzamom koji ne opterećuje kosu.

Koliko vremena je potrebno da od tanke kose napravite frizuru koja ima volumen i deluje gusto, znaju samo dame koje se svakodnevno suočavaju sa ovim izazovom. Zato je upotreba adekvatnog regeneratora najbitnija. Bitan je i šampon, ali kako njega brzo isperete, više pažnje posvetite balzamu.

Tanka kosa obično je nasledna ili je takva zbog prekomernog grejanja aparatima za oblikovanje koji je oštećuju i stanjuju. Vremenom i kosa stari, odnosno folikuli dlake, što takođe dovodi do tanke i proređene kose.

Šta radi balzam

Ukratko, više stvari. Prvo je štiti od štetnih faktora spoljašnje sredine kao što su zagađenje, UV zračenje i toplota. Hidrira i daje elastičnost, pa je kosa lagana, savitljiva i manje se lomi.

Upotreba je jednostavna

Najbitnije je da budete dosledni i da regenerator za tanku kosu stavljate redovno posle svakog pranja. Najbolje da višak vode upijete peškirom, pa onda nanesete balzam i ostavite ga da stoji koliko je naznačeno na pakovanju. Većina žena balzam drži kraće nego što je potrebno, pa mu ostaje manje vremena da deluje. Redovnom upotrebom adekvatnog balzama kosa će vam prvo biti zdrava, a zatim i gušća sa više volumena.

Kad god možete, ostavite kosu da se prirodno osuši kako biste smanjili štetne uticaje toplote na nju

Obratite pažnju na sastojke

Kao i svaki preparat za rešavanje određenog problema, bitno je koje sastojke sadrži. Nemojte gledati samo natpis već i sastojke. Balzam za tanku kosu trebalo bi da sadrži neke od sledećih sastojaka: glicerin, arganovo ulje, ekstrakt zelenog čaja.

Glicerin je dobar za hidrataciju kose kao i za lice. On privlači vlagu iz vazduha i vezuje je za sebe. Hidrirana kosa je mekana i sjajna, a glicerin ujedno uklanja mrtve ćelije sa kože glave.

Arganovo ulje sadrži vitamin E koji daje elastičnost, a samim tim kosa je manje krta i lomljiva. Uz to, ovaj vitamin je i ovlaživač i hidrira kosu. Kako je ređe od ostalih ulja, lakše i dublje prodire u dlaku i kožu glave. Štiti dlaku od slobodnih radikala i UV zračenja.

Što je balzam više na prirodnoj bazi, to je bolji.

Razmislite o obrnutom pranju

Ako koristite neki od domaćih balzama za tanku kosu, najbolje je da prvo nanesete balzam na vlažnu kosu, a posle određenog vremena je operete šamponom. Balzam će zadržati vlagu unutar vlasi, a šampon će ukloniti nečistoću i mrtve ćelije.

Najbitnije je da regenerator bude lagan, da dobro hidrira kosu, olakšava raščešljavanje i ne otežava dlaku.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter