Izvor: Novosti
15.08.2024 u 19:06
0

OLIMPIJSKI KOMITET DONIRAO NOVAC: Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, kardiologija u Nišu i KBC „Dragiša Mišović“ dobili deset miliona dinara

Kabinet za neinvazivnu dijagnostiku, portabilni ultazvuk i respiratori stižu u naše bolnice

U Nišu će biti opremljen kompletan kabinet za neinvazivnu dijagnostiku, KBC „Dragiša Mišović“ će dobiti portabilni ultrazvuk, a Sremska Kamenica respiratore.

Donaciju Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici uručio je naš olimpijski šampion u streljaštvu Damir Mikec.

– O samom Institutu ne treba mnogo trošiti reči, naš najpoznatiji institut, zna se da ste u Kamenici u pravim rukama. Stručni kadar i kardiovaskularne bolesti su jedan od najvećih uzročnika smrti danas, sam sam imao puno problema i verujem da su ova sredstva otišla u prave ruke – rekao je Mikec.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Aleksandar Redžek rekao je da je donacija od tri miliona dinara veliki čin za respiratorne bolesnike.

– To je veća sigurnost za naše pacijente. Bolesnici koji se leče na Institutu su sve kompleksniji jer nisu izolovane bolesti već često udružena oboljenja, respiratorna, onkološka – kazao je Redžek.

On je dodao i da se zlatni trag Olimpijskih igara preneo i na Institut i zahvalio se svim osvajačima medalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter