Izvor: KURIR
15.08.2024 u 19:44
0

ŠOK ZA SRPSKE CARINIKE U GOSTUNU: Ušli u autobus, a kad su podigli ćebe sa vozačevog kreveta, dočekalo ih iznenađenje od 12.000€

Carinski službenici su u utorak na graničnom prelazu Gostun, u saradnji sa policijom, sprečili vozača autobusa u nameri da skupoceni ručni časovnik bez prijavljivanja prenese preko granice.

Slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen autobus koji je iz Crne Gore prevozio putnike ka Srbiji.

Carinski i policijski službenici su prilikom detaljnog pregleda prostora za odmor vozača, na krevetu ispod ćebeta, pronašli originalno upakovani muški ručni časovnik marke “Rolex Sea-Dweller“.

BEOGRAĐANI MASOVNO ZOVU HITNU POMOĆ: Evo šta se dešava

Neprijavljeni sat, čija je vrednost procenjena na oko 12.000 evra, biće zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

„Podsećamo da su državljani Republike Srbije, pored ličnog prtljaga, oslobođeni od plaćanja uvoznih dažbina na predmete kupljene u inostranstvu za svoje lične potrebe i potrebe svog domaćinstva u vrednosti do 100 evra. Sve što premašuje ovaj limit podleže plaćanju uvoznih dažbina i mora se prijaviti prilikom ulaska u zemlju“, navode iz Carine Srbije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter