Izvor: Novosti
15.08.2024 u 20:01
0

NAPAD NA AMERIČKU BAZU: U Siriji ima povređenih vojnika

Osam pripadnika Vojske SAD je povređeno u napadu dronom na američku bazu na severoistoku Sirije, saopštio je Pentagon

Ova informacija je u suprotnosti sa prvobitnim izveštajima o napadu, u kojima je navedeno da nije bilo povređenih.

Podsećanja radi, 10. avgusta kao rezultat udara dronom, došlo je do eksplozija i požara na vojnom aerodromu u Harab el Džairu, u blizini granice sa Turskom i Irakom, gde su smeštene američke trupe. Kako je preneo TASS, Irački islamski pokret otpora preuzeo je odgovornost za napad.

To je drugi napad na američke snage na Bliskom istoku poslednjih dana, nakon što je Iran najavio odmazdu zbog ubistva političkog lidera militantne grupe Hamas Ismaila Hanijea, u Teheranu 31. jula.

RUSKI SISTEM PVO MEĐU NAJBOLJIMA U SVETU: Pentagon priznaje

General-major američkog ratnog vazduhoplovstva Patrik Rajder, portparol Ministarstva odbrane SAD, je otkrio broj ranjenih tokom obraćanja novinarima u utorak 13. avgusta. Prema njegovim rečima, osam povređenih vojnika je zbrinuto zbog „traumatskih povreda mozga“ i udisanja dima, a trojica su se već vratili na dužnost.

Rajder je dodao i da su SAD uverene da su „snage koje podržava Iran“ izvršile napad, ali i da Pentagon i dalje radi na utvrđivanju koja je tačno militantna grupa iza napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter