Izvor: Kurir
16.08.2024 u 08:28
0

KAKO SE PRIJAVITI ZA POMOĆ OD 20.000 DINARA: Svi detalji na jednom mestu

Roditelji svih učenika na teritoriji grada Beograda dobiće u septembru „đačku pomoć” u iznosu od 20.000 dinara, a za istu mogu da se prijave u školama do kraja avgusta.

Akcija „đačka pomoć” prvi put je organizovana prošle godine, a s obzirom na pozitivni odjek prošlogodišnje akcije podele besplatnih udžbenika, Grad Beograd je ove godine odlučio da finansijski pomogne porodice koje imaju đake.

BICIKLISTI UGROŽENI OD MOTORNIH VOZILA: Ove stvari ne smete raditi dok vozite bicikl

Pomoć od 20.000 dinara dovoljna je za kupovinu kompleta udžbenika i jedan deo školskog pribora u zavisnosti od toga koliko novca ostane nakon kupovine kompleta ili pak đak nasleđuje udžbenike.

Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu, kaže za Kurir da će roditelji tokom septembra dobiti ovu značajnu pomoć.

– Svi roditelji koji se do sada nisu prijavili za isplatu ove pomoći to mogu da urade do kraja avgusta u školama. Mogu da se prijave roditelji koji su iz nekog razloga zakasnili, roditelji novoupisane dece, ili oni koji su možda u međuvremenu imali neke promene na računu koji su ostavili pa to treba da promene jer će novac biti isplaćen u septembru – objasnila je Čamagićeva.

Grad Beograd obezbedio komplete za sve udžbenike

Izdvojeno 1.637.000.890 dinara

Grad Beograd je prošle godine za osnovce nabavio oko 130.000 kompleta udžbenika i za to je izdvojeno 1.637.000.890 dinara sa PDV-om. Za srednje škole nabavljeno je blizu 60.000 kompleta udžbenika i izdvojeno je 718.430.083,71 dinar sa PDV-om.

Kako se prijaviti za pomoć

Podsetimo, za dobijenje pomoći u iznosu od 20.000 dinara potrebno je da roditelji ispune obrazac koji se dobija u školi koju dete pohađa, kao i da dostavi fotokopiju prednje strane platne kartice. Sve informacije roditelji mogu dobiti u svim osnovim i srednjim školama na teritoriji Grada Beograda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter