Izvor: tanjug
16.08.2024 u 11:13
0

NEMAČKA KUPUJE AMERIČKE RAKETE PATRIOT: Kupovina oružja vredna 5 milijardi dolara

Pored Poljske i izraela i Nemačka kupuje oružje od Amerike

Nemačka će od SAD kupiti 600 raketa „patriot“ u vrednosti od pet milijardi dolara, a nemačka vojska će dobiti i obuku i rezervne delove, saopštio je Stejt department.

U saopštenju objavljenom u četvrtak navodi se da su SAD odobrile prodaju Nemačkoj stotine raketa presretača najnovije generacije za upotrebu u sistemima protivvazdušne odbrane „patriot“, prenosi Politiko.

HAOS I DIMNE BOMBE UPAD NA IZBORNI SKUP HARISOVE: Propalestinski demonstranti upali u restoran (VIDEO)

Ističe se da će prodaja podržati nemački cilj da poboljša nacionalnu odbranu, kao i interoperabilnost sa snagama SAD i NATO-a.

Nemačka je ove godine naručila osam sistema „patriot“ za 2,4 milijarde dolara. Kao deo vojne pomoći Ukrajini, nemačka vlada je donirala tri sistema „patriot“ sa raketama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter