Izvor: sputnik
16.08.2024 u 19:02
0

BIVŠI SARADNIK CIA IZJAVLJUJE: „Vojna moć Zapada je ograničena“

Kako se napad na Kursk pretvorio u tragediju ukrajinske vojne strategije

Ukrajinska vojska je pretrpela ogromne gubitke, kako u ljudstvu, tako i u vojnoj tehnici u napadu na rusku Kursku oblast, saopštio je bivši saradnik CIA Leri Džonson i dodao da Zapad neće biti u mogućnosti da te gubitke Kijevu nadoknati.
„U toku je masovno uništenje Ukrjainaca. Likvidirano je 30 odsto ljudstva, još 20 procenata je ranjeno, a 10 odsto je zarobljeno. Situacija se otrgla kontroli“, rekao je on.
Takođe je rekao i da je uništenje vojne tehnike, koju je NATO poslao u Ukrajinu, pokazalo da je Zapad došao do ruba svojih mogućnosti po pitanju podrške Kijevu.
„Razmere gubitaka Kijeva su katastrofalne, oni to neće moći da nadoknade. Istovremeno, svedoci smo koliko je vojna moć Zapada ograničena. Sve se to dešava u trenutku kada se pojavila nova potreba za vojnim resursima na Bliskom istoku“; dodao je on.
Inače, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, od upada ukrajinskih snaga 6. avgusta ukupno je likvidirano 2.860 ukrajinskih vojnika, uništen je 41 tenk, kao i 40 oklopnih transportera.
Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja.
Tim povodom oglasio se i predsednik Rusije Vladimir Putin koji je rekao da je kijevski režim izveo provokaciju, te da vrši neselektivno granatiranje civilnih meta.
Direktor FSB Rusije je saopštio da je Kijev u Kurskoj oblasti izveo teroristički napad uz podršku kolektivnog Zapada.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter