Izvor: bsc happy
17.08.2024 u 14:14
0

GUJONU URUČEN GRB OPŠTINE DRVAR ZA PODRŠKU SRPSKIM POVRATNICIMA U FEDERACIJI BiH!

Najveće priznanje opštine Drvar, grb grada uručen je danas direktoru Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujonu, za posebne zasluge i podršku srpskom povratničkom stanovništvu u Federaciji BiH...

„Izuzetna čast i zadovoljstvo mi je da primim grb grada Drvara. Ovo priznanje za mene ima posebnu vrednost, zato što dolazi od srpskog povratničkog naroda iz Federacije BiH, koji je mnogo propatio za vreme, ali i posle rata. Svi smo svesni teških uslova u kojima naši povratnici danas žive, i upravo zbog toga smo u proteklom priodu pokrenuli više projekata podrške našem narodu u ovim krajevima. Od podele stočnih grla, poljoprivredne mehanizacije i pčelarske opreme u vrednosti od 120.000 evra, do realizacije zaštite imovinskih prava Srba iz Federacije BiH, gde smo preko naših besplatnih kancelarija za pravnu pomoć pomogli 10.000 porodica i sačuvali 57.000 hektara srpske zemlje“ – kaže Gujon.

KIŠA U NAREDNA DVA SATA: U ova dva dela Srbije će prvo da se sruči

On je naglasio da je ova oblast bogata mestima i ličnostima značajnim za srpsku kulturu i istoriju, kao i da od 2012. godine dobija stalnu pažnju i podršku Republike Srbije.

bsc happy

„Naša pomoć je samo mali deo onoga što država Srbija radi za ovaj kraj, Predsednik Vučić je 2020. godine ovde otvorio pogon tekstilne fabrike „Jumko“ koji danas zapošljava 100 žena. Uloženo je više miliona evra u najvažnije projekte od velikog značaja za građane, uključujući vodovod, putnu infrastukturu, domove kulture, medicinske i verske objekte. Tokom korona virusa, Srbija je prva priskočila u pomoć Bosni i Hercegovini i donirala 35.000 vakcina, kao i respiratore i zaštitnu opremu. Srbija je time pokazala da misli i brine o svojim sunarodnicima u Federaciji BiH, ali i o njihovim komšijama Bošnjacima“ – zaključuje Gujon.

bsc happy

Tokom svoje dvodnevne posete Federaciji BiH, Gujon će obići povratnička stočarska gazdinstva u drvarskoj opštini i otvoriti Međunarodno takmičenje u paraglajdingu „Desant na Drvar“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter