Izvor: ALO
17.08.2024 u 18:21
0

NOLETOV POSLEDNJI PLES ZA SRBIJU: Đoković se oprašta od reprezentacije za manje od mesec dana

Loše vesti za navijače našeg Dejvis kup tima.

Poslednji ples! Najbolji teniser u istoriji tog sporta Novak Đoković uskoro će se oprostiti od Dejvis kup reprezentacije Srbije, saznaje Alo! iz pouzdanih izvora bliskih TSS.

Očekivan potez, budući da se najtrofejniji čovek koji se ikada latio reketa odužio domaćim navijačima i ostvario svoju najveću želju u karijeri osvojivši zlatnu medalju na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu. Ujedno, njegovo veličanstvo Nole uveliko gazi 38. leto u životu, a usled toga postoji opravdana bojazan od nastanka novih povreda, kao što je to bio slučaj uoči Igara kada je morao na operaciju kolena.

– Dugo iščekivano zlato. Bez lažne skromnosti, to je moj najveći sportski uspeh i s ponosom nosim ovo zlato za Srbiju – rekao je Novak nakon Pariza.

Srpska publika će poslednji put u dresu s nacionalnim grbom imati priliku da ga gleda za manje od mesec dana. Naime, 14. i 15. septembra u „Pioniru“ na programu je duel Dejvis kupa protiv Grčke u kojem će se naš tim (Đoković, Kecmanović, Đere, Lajović i Međedović) boriti za ostanak u Svetskoj grupi.

Bivšeg selektora naše reprezentacije Bogdana Obradovića nisu iznenadile informacije o Novakovom oproštajnom meču.

– Mislim da je to poslednja prilika da igra u Beogradu pred domaćim navijačima. Ne znam, zaista, kada bi to sledeći put moglo da se desi s obzirom na format takmičenja. On je sada u tom osetljivom delu karijere u kojem je igranje u Dejvis kupu veliko opterećenje. Treba mu skinuti kapu jer ako se iko odužio Dejvis kup timu Srbije, to je Novak Đoković. Mislim da bi Beogradska arena trebalo da nosi ime po njemu. Zaslužio je to, bez ikakve diskusije – rekao je Obradović

Povodom Noletovog oproštaja kontaktirali smo takođe bivšeg predvodnika naših tenisera Radmila Armenulića.

– Novak voli Dejvis kup, mislim da nije tačno. Ono što je sigurno jeste da će to biti interesantan meč, naročito protiv Cicipasa – dodao je Armenulić.

Đoković je poslednji put u Beogradu u Dejvis kupu igrao 2017. u četvrtfinalu protiv Španije, a najveći uspeh ostvario je osvajanjem „salatare“ 2010. protiv Francuske u Areni. Nole je član reprezentacije Srbije od 2004. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter