Izvor: POLITIKA
17.08.2024 u 18:42
0

NA GRANICAMA ČEKANJE: Velike gužve u regionu na svim graničnim prelazima i putevima

Na graničnim prelazima i putevima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i drugim zemljama u regionu danas su povećane gužve u saobraćaju

BEOGRAD/ZAGREB/SARAJEVO– Na graničnim prelazima i putevima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i drugim zemljama u regionu danas su povećane gužve u saobraćaju zbog vikenda i smene turista.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije u 13.15 časova, na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za putnička vozila je 300 minuta.

Na GP Horgoš 2 i Bački Vinogradi, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za putnička motorna vozila je 180 minuta, a na graničnom prelazu Bački Breg 150 minuta.

Putnička vozila na GP Kelebija i Šid, na izlazu iz zemlje, čekaju 120 minuta, saopštilo je danas Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Na graničnom prelazu Gradina, zadržavanje za putnička motorna vozila, na ulazu u zemlju je 60, a na izlazu iz zemlje 30 minuta.

Zadržavanje za putnička vozila na GP Preševo, na ulazu u zemlju, je 60 minuta, a za autobuse 90 minuta, prenosi Tanjug.

Na graničnim prelazima Sremska Rača i Ljuba, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, a na Gostunu 45 minuta.

Teretna vozila se na Horgošu, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 60 minuta.

Zbog visokih temperatura i povećanog intenziteta saobraćaja JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni tokom vožnje.

Auto-moto savez Republike Srpske saopštio je da su na graničnim prelazima Izačić, Kamnesko, Velika Kladuša, Donja Gradina, Gradiška, Kozarska Dubica, Novi Grad i Orašje duga su čekanja na izlazu iz BiH.

Kilometarske kolone su na pravcu Mostar-Jablanica, a čeka se i do 40 minuta, prenela je RTRS.

Hrvatski autoklub (HAK) saopštio je da se povećane gužve u saobraćaju danas beleže na pojedinim deonicama autoputeva, prilazima turističkim centrima duž jadranske obale, cestama u Istri, na ostrvu Krk, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, kao i na pojedinim graničnim prelazima, objavio je Indeks.

U saopštenju se navodi da je saobraćaj povremeno usporen, da se vozi u kolonama u pokretu, uz kraća zaustavljanja u zonama naplatnih stanica, tunela, kao i deonicama gde je zbog radova postavljena privremena regulacija saobraćaja zbog čega su, kako se ističe, potrebni dodatan oprez i strpljenje.

I dalje se vozi usporeno i u smeru mora i u smeru Zagreba na autoputevima A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, kao i na mostu do ostrva Krk na kojem je kolona vozila duga oko četiri kilometra.

Na pojedinim naplatnim stanicama u Hrvatskoj kolone su kilometarske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter