Izvor: GLOSSY
18.08.2024 u 10:26
0

JEDINA ŽENA KOJOM SE ALEN DELON OŽENIO BILA JE FATALNA 60-IH: Do kraja života nije htela da vidi nijednog Srbina

Jedna od najlepših žena Evrope tokom šezdesetih i sedamdesetih bila je manekenka i glumica koja je očarala Alena Delona toliko da je zbog nje napustio slavnu Romi Šnajder.

Kako javljaju francuski mediji, legendarni glumac Alen Delon preminuo je danas u 89. godini.

Njegova porodica potvrdila je tužne vesti zvaničnim saopštenjem, u kom su istakli da su Alen Fabijen, Anuška, Entoni i glumčev pas Lubo tužni što objavljuju da je njihov otac napustio ovaj svet.

Delon je preminuo je mirno, u svom domu, okružen svojim najbližima.

Francuski glumac ostavio je dubok trag u istoriji svetske i evropske kinematografije, a važio je za jednog od najvećih zavodnika u svetu slavnih.

Ljubio je neke od najlepših žena planete, čuvena je njegova burna ljubav s Romi Šnajder, ali je jedina s kojom je otišao pred matičara bila Natali Delon, slavna manekenka, glumica, režiserka i scenaristkinja.

Ko je bila jedina supruga Alena Delona?

Rođena je kao Fransin Kanovas u Nici, u italijansko-španskoj porodici, a ubrzo po rođenju se s majkom prelelila u Maroko, nakon što je njen otac Luis Kanovas ostavio suprugu i osmomesečnu ćerku.

U svojim dvadesetim je uplovila u modeling i u tome bila vrlo uspešna, a 1967. godine dobila je priliku da se okuša kao glumica i svet filma ju je očarao zauvek, a koristila je umetničko ime Natali.

Nakon što je njeno lica krasilo brojne magazine, uključujući i „Vogue“, zaigrala je u filmu „Samuraj“ (fr. „Le Samouraï“), koji je postao instant hit. Dobijala je sve više uloga, a na vrhuncu slave bila je u prvoj polovini sedamdesetih, kada je sa Entonijem Hopkinsom igrala u „Kad osam zvona zazvoni“ i u „Mohanu“ sa Frankom Nerom.

Sa samo 16 godina udala se za Gaja Bartelemija, s kojim je živela u Maroku i dobila ćerku Natali. Ipak, brak je trajao samo tri godine – već 1960. napustila je Bartelemija i uskor otišla u Pariz, a zvanično su se razveli 1964.

Ljubav Alena i Natali Delon

U avgustu 1962. godine, dok je još zvanično bila u braku s Bartelemijem, srela je glumca Alena Delona u pariskom klubu „New Jimmy’s“ i s njim započela tajnu vezu.

Viđali su se potajno oko godinu dana, a čim se Natali i formalno razvela, Alen i ona su se 1964. venčali u departmanu Loar i Šer. U septembru iste godine na svet je došao njihov sin Entoni, kog je Natali rodila u Los Anđelesu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 柳 風太 (@bel_mnd89)

Tih dana, oni su bili par o kom svi pričaju i oči javnosti bile su uperene u njih. Ipak, brak nije potrajao – 1969. Alen i Natali Delon su se razveli.

Dok je Romi pre supruge ljubio Romi Šnajder, a pričalo se da i da je ostavio lepu Nemicu zbog nje, Natali je i tokom braka s Delonom Natali je imala još dve vrlo važne veze – sa dvojicom Srba.

Ko su bili misteriozni Srbi u životu Alena i Natali Delon?

Prvi je bio Miloš Marković, momak iz Knjaževca, a drugi Stevan Marković Stevica, inače Milošević prijatelj. U pitanju su bili opasni momci s beogradskog asfalta, koji su upoznali Alena Delona u jugoslovenskoj prestonici, dok je snimao film „Marko Polo“. Francuz je pozvao svoje nove prijatelje 1962. godine u Francusku, ne sluteći da će obojica izgubiti razum za njegovom novom devojkom.

Ono što je poznato jeste da je Miloš 1963. bio u vezi s Natali, a o tome kako je izgledala na jednoj večeri te godine pisao je Lale Vujadinović u svojoj knjizi „Krstaši Čuburci“.

– Miša je priznao da je to „devojka iz snova“, detaljno nam opisujući njene fizičke čari i umeće ljubavi. Nisam mu baš sve poverovao, ali kada mi je Rimski rekao da je devojka zaista izuzetno lepa, pomislio sam da je Miloš pronašao devojku o kojoj svako od nas samo može da sanja – napisao je Vujadinović.

Kako se prisetio, bila je nestvarno lepa.

– Imala je blistavu plavu kosu, koja je padala do ramena, krupne plave oči, tanak struk, lepo oblikovane noge, dugačke i elegantne. Postojalo je kod nje nešto što ju je činilo prozračnom poput bisera – napisao je on.

Vezi nije bilo suđeno, pa su se Natali i Miloš rastali. On se, kako bi mogao da se preseli u Ameriku, oženio Sintijom Buron, dok je lepotica rekla „da“ Alenu Delonu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jeromebrown1970

Dok je još bila u braku, ona je imala aferu sa Stevanom Markovićem Stevicom, koji je radio kao Alenov telohranjitelj i bio njegov prijatelj. Sve se dogodilo 1967. godine, a navodno nijedno od njih dvoje pre toga nije bilo oduševljeno time što će biti pod istim krovom.

SAZNAJTE KAKO SU IZGLEDALE POSLEDNJE GODINE ŽIVOTA ALEN DELONA: Tajni snimci i javna svađa naslednika

– Najpre sam se protivila tome da Alen primi Stevana u kuću – pričala je Natali kasnije. – Ipak, kasnije sam uvidela da je on veoma šarmantan.

Kako je priznala, uskoro ju je osvojio, a nakon što su počeli da se prepuštaju strastima, Natali je shvatila da je on zaljubljen.

– U avgustu 1967, bila sam fizički slaba prema njemu. Posle avanture, bilo je dogovoreno da se naše prijateljstvo ne kvari. Međutim, u septembru sam primetila da se Stevan zaljubljuje u mene. Postao je neprijatan i počeli smo da se svađamo – objasnila je glumica.

Stevičina ljubomora je, međutim, vremenom rasla, a više nije mogao da je sakrije da je otkrio da je Natali imala aferu i s rediteljem Filipom de Brokom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Legends Inc. (@legends.inc)

Godinu dana kasnije, prvog oktobra 1968. godine, u selu Ivlen, nadomak Pariza, pronađeno je mrtvo telo Stevana Markovića. Iako nikada nije bio optužen, glumac Alen Delon bio je među osumnjičenima, a među dokazima zbog kojih je bio sumnjiv bio je Stevičino pismo bratu Aleksandru.

 Ako budem ubijen, za to su 100% odgovorni Alen Delon i njegov kum Fransoa Markantoni – stajalo je u pismu.

Kako je 2016. godine rekao u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, on nije bio osumnjičen zbog Nataline veze sa Stevanom, već je u pitanju politički skandal.

 

Naime, Stevan je navodno bio angažovan da učestvuje u tuči studenata, koji su se protivili tadašnjem premijeru Žoržu Pompiduu. Porodica Pompidu poznata je u to vreme bila po mnogim stvarima, između ostalih i priređivanju orgija, na kojima je navodno Marković snimio nekoliko fotografija koje niko nije smeo da vidi, najverovatnije fotografije gospođe Klod Pompidu.

– Prošlo je već 45,46 godina, a nikada nismo saznali istinu. Nikada. Jedino što smo oduvek znali i osećali jeste da je na to veliki uticaj imala politika. U to vreme je bila velika afera sa gospodinom i gospođom Pompidu i rečeno je da je Stevan bio veoma neprijatan sa gospođom u nekim poslovima – rekao je tada Alen Delon.

– To je bila velika politička afera u kojoj sam od početka bio glavni krivac budući da je Stevan stanovao i radio kod mene. Došli su kod mene jer je kod mene stanovao u vreme smrti. Poginuo je negde u Provansi, ali pošto je bio moj prijatelj i telohranitelj, ja sam ga primio i ugostio. Eto. Zato je to godinama bio skandal i na taj slučaj nije stavljena tačka. Za Miloša znamo kako je umro, dok za Stevana nikada nismo saznali istinu.

U svakom slučaju, nakon razvoda od Alena Delona, Natali i glumac ostali su u prijateljskim odnosima i ona je zadržala njegovo prezime.

Prema nekim navodima, Natali je Alena Delona napustila neposredno posle smrti Markovića, a tada je i rekla da „nikada više ne želi da vidi nijednog Srbina“.

Još jedna značajna njena veza bila je ona s engleskim producentom Krisom Blekvelom, a šuškalo se da je bila bliska i sa glumcem Ričardom Bartonom i pevačem Edijem Fišerom.

Tokom 2006. godine objavila je memoare „Ne plači, u redu je“ („Pleure pas, c’est pas grave“), u kojima je pisala o svom braku sa Delonom i svojoj zavisnosti od lekova. Iako na prvi pogled mračna autobiografija, „Le Figaro“ ju je opisao kao delo puno života, smeha i ljubavi.

Preminula je 2021. godine nakon višegodišnje borbe od raka pankreasa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter