Izvor: sputnik
18.08.2024 u 14:26
0

SA NACISTIČKIM REŽIMOM U KIJEVU NEMA PREGOVORA: Zaharova poslala moćnu poruku

Sa ukrajinskim nacističkim režimom, koji ubija civile, nema šta da se razgovara, naglasila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući pisanje Vašington posta da je ukrajinski napad na Kursku oblast omeo, navodno, početak pregovora između predstavnika Moskve i Kijeva.

„Niko ništa nije poremeti, jer nije bilo šta da se poremeti. Nikakvi direktni ili indirektni pregovori između Rusije i režima u Kijevu o bezbednosti civilnih objekata vitalne infrastrukture nisu vođeni niti se vode“, rekla je Zaharova u saopštenju, objavljenom na sajtu ministarstva.
„Pretnje bezbednosti takvim objektima, uključujući Zaporošku, a sada i Kursku nuklearnu elektranu, stvaraju isključivo akcije Oružanih snaga Ukrajine, i pomoć pomoć koju im pružaju SAD i druge zapadne države“, dodala je ona.
Zaharova je naglasila da Oružane snage Rusije ne napadaju civilne ciljeve. Štaviše, one trenutno čine sve što je moguće da zaštite takve objekte od napada ukrajinskih oružanih snaga zapadnim oružjem, da zaštite svet od tehnogene katastrofe velikih razmera.
Ranije je list Vašington post, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio da je napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast poremetio pregovore između predstavnika Ruske Federacije i Ukrajine koji su se navodno pripremali u glavnom gradu Katara. Prema pisanju lista, „Ukrajina i Rusija su planirale da pošalju delegacije u Dohu ovog meseca kako bi pregovarale o važnom sporazumu o obustavljanju napada na energetsku infrastrukturu“, što bi navodno „moglo da dovede do delimičnog prekida vatre“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter