Izvor: SPUTNIK
19.08.2024 u 13:02
0

KIJEVSKI REŽIM JE TERORISTIČKI: Rusiji je kristalno jasno

Rusija ne sumnja u činjenicu da je aktuelni režim u Kijevu teroristički, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Apsolutno nam je jasno da je reč o nacističkom, terorističkom režimu, koji je prvobitno nastao usled državnog udara organizovanog uz direktnu podršku Sjedinjenih Američkih Država i onih koji su došli na vlast u februaru 2014. i odmah objavili rat sopstvenim građanima, preteći zabranom ruskog jezika, što su i učinili, preteći da će Ruse izbaciti sa Krima“, rekao je ministar za ruske medije.

O „Severnom toku“

Govoreći o „Severnom toku“, ministar je konstatovao da Ukrajinci ne bi mogli da izvrše teroristički napad na gasovode bez američke pomoći.

„Sada počinjemo da vidimo pokušaje da se za sve okrivi grupa pijanih oficira koji su, zajedno sa biznismenima sa kojima su pili, ili angažovali nekoga ili su sami odlučili da nauče da rone. To je neozbiljno. Čak i da su bili umešani u to neki od ljudi koji se pominju u nemačkoj štampi, Ukrajinci, jasno je da oni to nisu mogli da izvedu sami. Jasno je da je za vršenje takvog terorističkog napada stiglo naređenje sa samog vrha, a sam vrh za Zapad je, naravno, Vašington“, naglasio je Lavrov.

On je dodao da Nemačka mora da odgovori na sva pitanja o „Severnom toku“. Ruski ministar je naglasio da će Rusija insistirati na vođenju transparentne, međunarodne istrage.
„Nemačka mora da odgovori na sva pitanja. Prvo, moraju da prestanu da kategorički odbijaju da iznose one činjenice koje nisu mogli da ne otkriju. A kada se makar neke informacije, koje su nam potrebne, ne pružaju preko zvaničnih kanala, već se pojave u medijskim materijalima, pritom istovremeno u tri nemačka izdanja po mom mišljenju, ‘Volstrit džurnalu’ u Americi, to sugeriše da je sve to, naravno, inscenirano“, objasnio je ministar.
Prema rečima Lavrova, „cela ta operacija je zamišljena da se na neki način skrene javno mnjenje i u Nemačkoj i u svetu od pravih izvršilaca, krivaca i nalogodavacaovog terorističkog akta“.

„Insistiraćemo na transparentnoj međunarodnoj istrazi. Sramota je za Nemačku da jednostavno prećutno prihvati kako joj je oduzeta dugoročna osnova za energetsko i, shodno tome, ekonomsko blagostanje, što jegeneralno bio ključ njenog razvoja mnogo godina, u vidu stabilnih isporuka ruskog gasa po razumnim cenama. Nemačka je ovo progutala ćutke, bez ikakvog komentara“, napomenuo je šef ruske diplomatije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter