Izvor: 24 sedam
19.08.2024 u 16:44
0

ZELENSKI OTKRIO CILJ NAPADA NA KURSK: „Ovo je naš glavni zadatak“ (VIDEO)

Zelenski je tokom video obraćanja u nedelju prvi put jasno naveo cilj operacije koja je pokrenuta 6. avgusta

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je u nedelju da cilj proboja u Kursku oblast da se stvori tampon zonu kako bi se sprečili dalji napadi Moskve preko granice.

RAZNESEN I POSLEDNJI MOST U KURSKU: Rusi tvrde- sledi pakao (VIDEO)

Zelenski je tokom video obraćanja u nedelju prvi put jasno naveo cilj operacije koja je pokrenuta 6. avgusta.

– Upravo sam primio izveštaj vrhovnog komandanta oružanih snaga Aleksandra Sirskog o situaciji u Kurskoj oblasti i na istoku Ukrajine. Našim momcima odlično ide na svim frontovima – rekao je Zelenski.

Prethodno je rekao da je cilj operacije da se zaštiti stanovništvo u pograničnoj Sumskoj oblasti od stalnog granatiranja.

– Sada je primarni zadatak u odbrambenim operacijama da uništimo što je više moguće ruskog ratnog potencijala i da sprovedemo maksimalne protivofanzivne akcije. To uključuje stvaranje tampon zone na teritoriji agresora – rekao je Zelenski.

Ukrajinski lider je naglasio da postoji potreba za bržom dostavom zaliha sa Zapada.

To tražimo, nema odmora u ratu, potrebne su odluke i pravovremena logistika za najavljene pakete pomoći – rekao je Zelenski.

Podsetimo, kako je pomoćnik predsednika Rusije Nikolaj Patrušev rekao – napad ukrajinskih snaga na Kursku oblast bio je rezultat koordinacije sa NATO-om i zapadnim obaveštajnim službama.

Osim toga, optužio je Vašington za dvostruke standarde, rekavši da je podrška koju Kijev dobija od SAD ključna za pokretanje operacija na ruskoj teritoriji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter