Izvor: bsc happy
20.08.2024 u 08:02
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Koliko su šume značajne za eko sistem

Ovog jutra sa našim gostima razgovaramo o značaju šuma za eko sistem.

  • Prvo i osnovno šume su rezervoari vode, bez dobrih šuma nema ni vode poznato je da u šumama gde se nalazi Jela ili Smrča, upravo na tom mestu se pojavljuje izvor kada se staro stablo poseče, obično ti izvori presuše. Što se tiče klimackih promena Milutin Milanković je to lepo objasnio da su u pitanju oscilacije i da su to periodi toplijeg i hladnijeg a priroda se sama snalazi rekao je šumarski inžinjer Ljubomir Popara.
  • Tačno 64 godine mi se bavimo najlepšim poslom, generalno ekologijom ali pre svega pošumnjavanjem, preko četiristo hiljada hektara smo pošumili i zatravili u Srbiji mi smo najstariji na Balkanu u Evropi pa ja mislim čak i u svetu i ono što je zasigurno niko nema takav rezultat, bila su neka druga vremena nekada smo pošumnjavali i po deset hiljada hektara godišnje, sada su te cifre mnogo manje sticajem okolnosti ali smo se prilagodili rekao je predsednik pokreta gorana Srbije, Goran Gnus.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter