Izvor: 24 sedam
20.08.2024 u 15:19
0

UKRAJINA ZABRANILA RAD RUSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI: Na snagu stupa novi zakon

Takođe se zabranjuju svi odnosi, veze i komunikacije verskih organizacija sa stranim verskim organizacijama čija je delatnost zabranjena u Ukrajini

Ukrajinski parlament, Vrhovna rada, danas je izglasao Zakon o zaštiti ustavnog poretka u vezi s delovanjem verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje rad verskih grupa povezanih sa Rusijom.

Prema ovom zakonu, nijedna verska organizacija koja deluje u Ukrajini ne sme imati upravni centar u Rusiji, što uključuje i Rusku pravoslavnu crkvu, navodi Ukrinform.

U zakonu se navodi da je Ruska pravoslavna crkva produžetak režima agresorske države, saučesnik u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti, što je razlog za zabranu njenog rada u Ukrajini.

Takođe, zakon zabranjuje sve odnose, veze i komunikacije verskih organizacija sa stranim verskim organizacijama čija je delatnost zabranjena u Ukrajini.

Formiraće se komisija koja će istražiti moguće veze verskih organizacija sa Moskvom, a one će imati rok od 60 dana da prekinu te veze pre nego što slučaj bude upućen sudu. Ovaj zakon je prvi put usvojen u oktobru prošle godine, a danas je za njega glasalo 265 poslanika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter