Izvor: Kurir
20.08.2024 u 15:54
0

PIKSI JE POČEO SA PROMENAMA: Šta možemo očekivati od novajlija?

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, objavio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Španije, 5. septembra u Beogradu i Danske, tri dana kasnije u Kopenhagenu.

Na spisku nema osmorice fudbalera sa Evropskog prvenstva, a tu je 11 novajlija.

FILIP KRAJINOVIĆ ZAVRŠIO KARIJERU: Srpski teniser se obratio emotivnom porukom i objavio kraj

Od igrača koji su bili deo tima na Euru u Nemačkoj, na spisku za predstojeću akciju nisu Dušan Tadić, Vanja Milinković-Savić, Uroš Spajić, Srđan Mijailović, Filip Mladenović, Nemanja Gudelj, Filip Kostić i Mijat Gaćinović.

Među 11 novajlija su golmani Partizana i Crvene zvezde Aleksandar Jovanović i Marko Ilić, a tu su još Strahinja Eraković, Aleksa Terzić, Kosta Nedeljković, Jan Karlo Simić, Kristijan Belić, Marko Grujić, Milan Aleksić, Stefan Mitrović i Mihailo Ivanović.

Dragan Stojković Piksi odlučio se da krene sa promenama, te je bilo nekoliko velikih iznenađenja u sastavu. Šta možemo očekivati od ovog sastava Srbije?

NEKOLIKO VELIKIH IZNENAĐENJA

Za Dušana Tadića se znalo da je završio sa reprezentacijom, Uroš Spajić, Srđan Mijailović i Mijat Gaćinović nisu ostavili dubok trag u nacionalnom timu, pa je donekle i očekivano da ne budu u sastavu, Filip Kostić se muči sa povredom kolena, ali je izostanak Vanje Milinković-Savića, Filipa Mladenovića i Nemanje Gudelja definitivno iznenađujuć.

Vanja Milinković-Savić dugo je bio Piksijev prvi izbor, ali je na Evropskom prvenstvu šansu dobio Predrag Rajković. I, maksimalno je iskoristio! Nije delovalo da je Milinković-Savić dobro podneo što je na klupi, a sada ga nema ni na širem spisku. Vanja je branio za Torino na startu sezone, zdrav je i spreman, ali će na novu šansu morati da sačeka.

Nemanja Gudelj platio je danak slabijim partijama na Evropskom šampionatu, te je će start Lige nacija biti prilika da vidimo neku novu, svežu, krv na njegovoj poziciji, a izostanak Filipa Mladenovića, koji je imao i neke svetle trenutke u prethodnom periodu, može da se smatra kao iznenađenje.

SVEŽA KRV – ŠTA OČEKIVATI OD NOVAJLIJA?

Rešio je Piksi da preseče i da u nacionalni tim pozove nekoliko novajlija. Od povratnika poput Strahinje Erakovića i Marka Grujića znamo šta može da se očekuje, tako je manje, više i sa Aleksom Terzićem, ali šta će doneti ostali?

Aleksandar Jovanović već neko vreme zaslužuje šansu u reprezentaciji i svojim odbranama u Partizanu dokazao je kvalitet! Uz njega je pozvan i Marko Ilić, novi čuvar mreže Zvezde, ali je za verovati da će njih dvojica biti u drugom planu u odnosu na Rajkovića i Petrovića.

U prvi plan mogao bi da iskoči Kosta Nedeljković. Novi fudbaler Aston Vile tip je igrača na kog je Srbija dugo čekala, desni spoljni sa odličnim fizičkim karakteristikama i neko ko adekvatno može da odgovori na zadatke kako u odbrani, tako i u napadu. Posebno bi Nedeljković mogao da se istakne u sistemu 3-5-2.

Pored njega, šansu bi mogli da dobiju i Jan Karlo Simić i Kristijan Belić koji bi definitivno uneli čvrstinu i agresivnost. Posebno se to može reći za Belića koji je još u Partizanu pokazao koliko njegova srčanost znači u veznom redu.

Mihailo Ivanović i Milan Aleksić definitivno su budućnost srpskog fudbala, isto kao i Stefan Mitrović, te će im i sami treninzi sa reprezentacijom definitivno puno značiti.

GLAVNE ULOGE I DALJE ISTIM GLUMCIMA

I pored toga što je Stojković očigledno krenuo u podmlađivanje tima, glavne uloge i dalje će ići istim glumcima!

Predrag Rajković dominiraće između stativa, Strahinja Pavlović, Nikola Milenković i Miloš Veljković trebalo bi da nose defanzivu, u veznom redu glavna uloga će ići Lazaru Samardžiću koji će morati da „uđe u kopačke“ Dušana Tadića, uz njega su tu i Sergej Milinković-Savić, Saša Lukić i Ivan Ilić, a u samom špicu napada nema dileme da će najopasniji biti Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović.

ŠIRI SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE:

GOLMANI

Predrag Rajković (Al Itihad)

Đorđe Petrović (Čelsi)

Aleksandar Jovanović (Partizan)

Marko Ilić (Crvena zvezda)

ODBRANA

Strahinja Pavlović (Milan)

Nikola Milenković (Notingem Forest)

Srđan Babić (Spartak Moskva)

Miloš Veljković (Verder Bremen)

Strahinja Eraković (Zenit)

Nemanja Stojić (Crvena zvezda)

Jan Karlo Simić (Anderleht)

Kosta Nedeljković (Aston Vila)

Aleksa Terzić (RB Salcburg)

SREDINA TERENA

Saša Lukić (Fulam)

Ivan Ilić (Torino)

Nemanja Maksimović (Panatinaikos)

Kristijan Belić (AZ Alkmar)

Marko Grujić (Porto)

Sergej Milinković Savić (Al Hilal)

Lazar Samardžić (Atalanta)

Milan Aleksić (Radnički 1923)

Andrija Živković (PAOK)

Veljko Birmančević (Sparta Prag)

Stefan Mitrović (Verona)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Al Hilal)

Dušan Vlahović (Juventus)

Luka Jović (Milan)

Petar Ratkov (RB Salcburg)

Mihailo Ivanović (Vojvodina)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter