Izvor: b92
20.08.2024 u 21:55
0

TOPLOTNI UDAR KOD PASA: Kako da ga prepoznate

Veoma visoke temperature i toplotni talas teško padaju i kućnim ljubimcima.

Toplotni udar kod pasa može se desiti isto kao i kod ljudi i bitno je da vlasnici to prepoznaju i pravilno reaguju.

„Toplotni udar kod pasa se manifestuje tako što pas ubrzano i teško diše, zanosi se i dolazi i do vidljivih neuroloških problema, a može da izgubi i svest“, objasnio je veterinar Đorđe Đokić za TV Prva.

U slučaju toplotnog udara, vlasnici bi trebalo odmah da istuširaju ljubimce i da ih potom odvedu kod veterinara da dobiju infuziju i potrebne lekove.

Takođe, zagrejani asfalt može da šteti malim rasama koje imaju tanju kožu pa na šapama mogu nastati opekotine. Zato je najbolje vreme za šetnju rano ujutru i kasno uveče.

Veterinar savetuje i da psima ne treba davati rashlađenu hranu, kao i da obavezno moraju da imaju vodu, a može i hrana da im se natapa u vodu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter