Izvor: Kurir
21.08.2024 u 16:26
0

HORMONI SU UTICALI NA NJEGA: Advokat ožalošćenih porodica nakon suđenja

Danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Urošu Blažiću (22) iz Dubone na kom je priznao krivicu da je 4. maja prošle godine u krvavom piru ubio devet, a teško ranio 12 žrtava.

Advokat Miloš Munić koji zastupa ožalošćene porodice rekao je da su okrivljeni na današnjem glavnom pretresu izneli svoju odbranu.

OPTUŽENI PRIZNAO DA JE POČINIO MASAKAR: Uroš Blažić priznao da je kriv za ubistva u selima Malo Orašje i Dubona

– Okrivljeni Uroš je izneo odbranu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužioca i punomoćnika oštećenih, već je odgovorio samo na pitanje svog branioca. U odbrani je naveo da je sam nabavio oružje kojima je izvršio ubistva. Insistirao je na tome da njegov otac nema veze sa oružjem. Taj deo iskaza je različit u odnosu na odbranu datu u istrazi.

– Tokom istrage je izjavio da je oružje kojima je izvršio ubistva pronašao na tavanu kuće u Šepšinu i da je oružje bilo prekriveno daskama i staklenom vunom. O ubistvima nije govorio. Naglasio je da je u to vreme uzimao hormone testosteron i trembolon. Smatra da je to uticalo na njega – rekao je advokat, dok je na pitanje da li smatra da su okrivljeni Blažići današnjom obranom povredIli porodice žrtava navodi:

– Naravno da jesu. Okrivljeni Uroš ni na koji način nije doprineo utvrđivanju istine. Svojom odbranom je suštinski nastojao da otac Radiša izbegne odgovornost za posedovanje oružja.

– Radiša je negirao odgovornost i tvrdio da nema veze sa onim što mu se stavlja na teret. Postoji iz istrage veštačenje iz kog se vidi da postoji Radišin DNK na okviru pištolja iz kod je Uroš pucao na ljude koji su popravljali ogradu kritične večeri.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter