Izvor: ALO
22.08.2024 u 07:01
0

UGROŽEN MILIONSKI GRAD: Ukrajinska odbrana pada kao kula od karata, RUSI NADIRU

Marina Bezuglaja, poslanica ukrajinske Rade, navodi da se jedinice Oružanih snaga Ukrajine povlače iz Donjecke oblasti i da je pad Pokrovska izvestan!

Bezuglaja, koja je poslanik iz redova stranke predsednika Volodimira Zelenskog i član delegacije Rade u Parlamentarnoj skupštini NATO, navodi da je čitava linija fronta u Donjecku prepuštena na milost i nemilost sudbini.

– Naše jedinice se povlače, ostavljajući čitavu liniju fronta, ne doprema se municija, a Rusi prolaze kroz prazna utvrđenja. Okupacija Pokrovska je stvar bliske budućnosti dok se Toreck već nalazi pred padom. Izgleda kao da se odričemo Donjecke oblasti – napisala je Bezuglaja na svom kanalu na Telegramu.

Bezuglaja je upozorila da iza Pokrovska više nema ukrajinskih tvrđava.

SISTEM ULASKA I IZLASKA POČINJE 10. NOVEMBRA: Spisak zemalja koje će morati plaćati ulazak u Hrvatsku

– Iza Pokrovska je direktan put do Pavlograda, gde uopšte nema utvrđenja, a zatim sledi Dnjepar… Iza Torecka su aglomeracija Kramatorsk pa Harkovska oblast – navodi poslanica.

Pavlograd je veliko transportno čvorište koje se nalazi u Dnjepropetrovskoj oblasti na nekih 100 kilometara zapadno od Pokrovska iliti Krasnoarmejska kako ga Rusi zovu. Dnjepar je četvrti po veličini grad u Ukrajini i ima više od milion stanovnika.

Pokrovsk, koji je pre rata imao oko 60.000 stanovnika, važan je saobraćajni čvor i ima železničku vezu sa gradovima koje kontroliše Kijev na severu Donjecka Kramatorskom i Slavjanskom.

Bezuglaja je inače od početka rata često oštro kritikovala bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog dok sada ne štedi kritike na račun njegovog naslednika Aleksandra Sirskog.

– Sirski izvodi manevre iz Drugog svetskog rata gde je ulog na gubitku ili dobitku čitavih regiona. Nema jasnih odgovora na pitanja kolika je cena i kakve su šanse. Iznenađenja se nastavljaju – navela je Bezuglaja koja je nedavno pozvala stanovnike Pokrovska i Mirnograda da se evakuišu dok nije kasno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter