Izvor: sputnik
22.08.2024 u 12:15
0

TOKOM NOĆI PREVRNUO SE ČAMAC SA ILEGALNIM MIGRANTIMA: Pronađeno četiri tela, izjavio Dačić

Prevrnuo se čamac sa ilegalnim migrantima na Drini, pronađena tela četiri osobe

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa ilegalnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku. Prema poslednjim informacijama, pronađena su tela četvoro migranata.
„Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa BiH, kao i od jednog meštanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik“, rekao je on.
Odmah po prijavi, na lice mesta upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje reka i priobalje, saopštio je MUP.
Policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece.
Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata,” izjavio je ministar Dačić.
Pronađena tela četiri migranta
Tela četiri migranta pronađena su u reci Drini kod Bratunca, potvrdio je za RTRS direktor Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić.
„Imamo informaciju da je na čamcu bilo oko 30 migranata od kojih je 15 izašlo na obalu“, rekao je Trninić
On je dodao da su na zahtev opštine Bratunac na teren izašle vatrogasno spasilačke jedinice iz Bratunca tima Republičke uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi.
„Na terenu su do sada pronađena četiri tela koja će preuzeti policija, a koja će i dalje vršiti uviđaj“, naveo je Trninić.
On je rekao da tim Republičke uprave civilne zaštite za spasavanje na vodi ide u dalju potragu sa dva čamca sa posadom.
U Policijskoj upravi Zvornik Srni je ranije rečeno da je policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, a koji su jednim od čamaca krijumčareni Drinom kod Bratunca, dok se drugi čamac prevrnuo.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter