Izvor: sputnik
22.08.2024 u 14:03
0

SRAMOTNA DEMOKRATSKA REPRESIJA: Zaharova pobesnela zbog (ne)očekivanih pretresa u Americi

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je reagovala na vest „Njujork tajmsa“ da vlasti SAD nameravaju da izvrše nove pretrese u domovima američkih državljana koji sarađuju sa ruskim medijima.

„Šta o tome misle ‘Reporteri bez granica’, generalni direktor UNESKO Odri Azule i komesari OEBS? Nadam se da neće ćutati. Sigurna sam da će ta sramna činjenica biti zabeležena i u izveštaju Stejt departmenta o degradaciji situacije sa ljudskim pravima i slobodom govora u SAD. Čekamo ljutitu osudu američkih vlasti zbog odstupanja od demokratije“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je dodala, jedino nedostaju saopštenja za javnost američkih ambasada širom sveta u kojima se „preti uvođenjem sankcija predsedniku Džozefu Bajdenu“.
Prethodno je „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore, izvestio da je Ministarstvo pravde SAD pokrenulo veliku krivičnu istragu protiv građana njihove zemlje koji sarađuju sa ruskim medijima.
Ranije je saopšteno da je američki FBI izvršio pretres u kući američkog politikologa i voditelja Prvog kanala Dmitrija Sajmsa u Virdžiniji i u kući bivšeg američkog obaveštajca Skota Ritera. On je potom izjavio da se to dogodilo najverovatnije zbog saradnje sa ruskim medijima Sputnjik i RT.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter