Izvor: Telegraf
22.08.2024 u 20:18
0

TRAGIČAN KRAJ TRI BOGATAŠA: Dvojici se zajedno sudilo za prevaru, treći došao na jahtu povodom zabave

Jedan je podlegao povredama nakon saobraćajke koju je doživeo za vikend, dok se druga dvojica vode kao nestala u brodolomu

Svetom se velikom brzinom proširila vest da je došlo do brodoloma superjahte u blizini Sicilije kao i da je u nesreći nestao britanski milijarder Majk Linč.

Ovaj kontroverzni milijarder je pre manje od tri meseca, oslobođen 15 tačaka prevara sa kojima se suočio u SAD zbog 11.1 milijardi dolara vredne kupovine svoje kompanije Autonomi (Autonomy) od strane giganta iz Silicijumske doline HP (Hewlett-Packard) 2011. godine. Optužen je da je preuveličao vrednost svoje kompanije pre prodaje.

Kao bivši direktor finansija kompanije AutonomiStiven Čembrlen je bio jedan od okrivljenih u parnici koja se vodila u San Francisku.

Zajedno sa bivšim šefom, oslobođen je optužbi  za prevaru u junu ove godine.

Na žalost, sreća nije dugo trajala.

Linč se uputio sa porodicom i prijateljima na megajahtu gde je u planu bila velika proslava svršetka pravnih muka dok je Čembrlen ostao u Britaniji.

Prošle subote Stiven je otišao na trčanje kada ga je udario automobil i teško povredio. U bolnici je bio sve do nedelje kada su isključeni aparati koji su ga održavali u životu.

– Stiv se uspešno borio da povrati svoje dobro ime na suđenju ranije ove godine, a ono sada živi kroz njegovu divnu porodicu – rekao je njegov advokat posle Čembrlenove smrti.

Samo nekoliko sati kasnije, oko 4 ujutru u ponedeljak, jahta na kojoj se nalazio njegov bivši šef Linč pretrpela je brodolom uletevši u uragan.

Na jahti Bajezian se, osim Linča i njegove porodice nalazio i Džonatan Blumer, predsednik američke multinacionalne investicione banke i kompanije za finansijske usluge Morgan Stenli.

On je proslavi prisustvovao sa svojom suprugom, koja se takođe vodi kao nestala.

Oglasio se Morgan Stenli

„Duboko smo šokirani i tužni zbog ove tragedije“, rekao je portparol banke i dodao:

„Naše misli su sa svima pogođenima, posebno sa porodicom Blumer, dok svi čekamo dalje vesti iz ove užasne situacije“.

Neverovatna slučajnost? Britanski Gejts nestao u moru, njegov glavni saborac u aferi decenije umro istog dana
Oni su se zajedno odbranili od velike tužbe, a Linč je putovanje jahtom i organizovao kako bi proslavio presudu
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter