Izvor: Kurir
22.08.2024 u 21:12
0

BLAŽIĆ NIJE ODGOVORIO NA PITANJE ZAŠTO JE DOŠLO DO MASAKRA: Drama na suđenju Blažiću: Roditelji ubijenih reagovali emotivno

Za danas je završeno suđenje Urošu Blažiću (22) iz Dubone koji je 4. maja 2023. počinio nezapamćeni masakr

Za danas je završeno suđenje Urošu Blažiću (22) iz Dubone koji je 4. maja 2023. počinio nezapamćeni masakr, a nakon održanog suđenja, advokat Siniša Mašović koji zastupa nekoliko porodice oštećenih rekao je da za ovakav zločin nema opravdanja.

– Nema osnovog odgovora zašto je on to uradio.

Sva deca koja si stradala su bila dobra i ovo je zaista velika tragedija. Sva deca koja su ubijena nisu poticala iz kriminalnog miljea i ovo je sukob zdravog razuma i totalnog odsustva svesti – kaže advokat ispred Specijanog suda u Beogradu.

Advokat oštećenih porodica Stefan Stefanonovićnakon današnjeg glavnog pretresa izjavio je da su roditelji danas bili izuzetno emotivni i da su zato reagovali i iskazali svoju bol u sudnici.

– Nije bilo očekivano da će Uroš Blažić promeniti svoj iskaz i da će iznati odbranu na onaj način. S tim u vezi, roditelji su i zbog toga dodatno danas bili emotivni i iskazali su to u sudnici – rekao je Stefanović i dodao:

– Imamo predloge za više oštećenih, odnosno ranjenih, da ne svedoče sada jer su u teškom stanju, što emotivnom i psihičkom, što fizičkom. Zato mislimo da je najbolje da se za neke prosto odloži, a za neke samo pročita iskaz koji su vec dali.

Prema njegovim rečima, ono što je sada važno, jeste da se osim taksiste koji je danas svedočio, svedoči i Jelena Ajdinović koja je kobne večeri bila u taksi vozilu sa Blažićem.

– Njeno svedočenje je vitalno i zato mislim da ne bi smelo da toga ne bude. Ona je dosta vremena provela u razgovoru sa Urošem nakon što je počinio zločin i bilo bi dobro da ponovo ispriča sve što joj je govorio dok su se vozili – rekao je advokat oštećenih porodica.

Jelena Ajdinović je, da podsetimo, u taksiju kobne večeri bila sa Urošem od naplatne rampe Mali Požarevac do mesta kod Uba gde su je ostavili, a prema rečima taksiste Uroš je razgovarao sa Jelenom, ali on nije čuo o čemu i šta.

Advokat Miloš Munić, koji zastupa oštećene porodicerekao je da porodice žrtava nisu dobile odgovor zašto su njihova deca ubijena.

– Danas je sud u dokaznom postupku saslušao oštećene.

Svi oštećeni su ostali pri izjavama koje su dali u istrazi kod Višeg javnog tužilaštva u Smederevu. Izlaganja oštećenih su bila veoma potresna i uznemirujuća. Roditelji su govorili o svojoj stradaloj i povređenoj deci.

Moj utisak je da su oštećeni strašno povređeni činjenicom da im uskraćen odgovor na pitanje: Zašto je došlo do masakra?! – kaže advokat I dodaje:

– Taj odgovor je trebalo da dobiju od okrivljenog Uroša, koji je zločin počinio, a odbio je da odgovara na pitanja tužilaštva i punomoćnika oštećenih. Inače, svako od oštećenih je potvrdio da njihova deca nisu bila ni u kakvom sukobu sa okrivljenim Blažićem, a mnogi od stradalih ga uopšte nisu poznavali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter