Izvor: Kurir
23.08.2024 u 19:57
0

PIŠTOLJ DRŽAO ISPOD JASTUKA: Na sledećem ročištu saslušano 10 svedoka!

Suđenje okrivljenom Urošu Blažiću (22) iz Dubone koji se tereti da je 4. maja prošle godine ubio devetoro, a njih 12 teško ranio za danas je završeno u Specijalnom sudu u Beogradu. Okrivljeni je priznao zločin, ali nije pričao o krvavom piru koji je počinio. Ožalošćene porodice svedočile se o kobnoj noći, ali i o bolu koji im je naneo ubica. U sledećoj fazi postupka trebalo bi da se saslušaju svedoci.

Sudija Lidija Jovanovski navela je da su za danas saslušani svi koji su planirani i da su završili sa tim delom postupka, a da na narednom ročištu planira da se iznosi dokazni materijal, brojna veštačenja koja se nalaze u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu koja je podignuta 18. oktobra 2023. a koja je kasnije potvrđena od strane prvo Višeg suda u Smederevu, a zatim i od Apelacionog suda u Beogradu.

UŽAS NA ČUKARICI: Mladić (17) pao sa osmog sprata zgrade

IZGOREO SAM SEDAM U KOLA I PRAVIM MASAKR

Nakon ovoga tužilac Olivera Milojevića predložila je da se sasluša još 10 svedoka, među kojima je Viktor Đorđević, ranije Nikola Đorđević rijaliti zvezda i bivši dečko pevačice Sanje Vučić.

Podsetimo, Blažić i Đorđević su bili prijatelji, a kobne večeri neposredno pre zločina su se i dopisivali. Đorđević je dva puta saslušavan u istrazi gde je detaljno ispričao da je upoznao okrivljenog na letovanju u Herceg Novom 2022. godine, kao i da su zatim postali dobri prijatelji koji su se posećivali i bili u svakodnevnoj komunikaciji.

Ranije je ekskluzivno objavljena prepiska na Vocapu između Uroša Blažiča, Viktora Đorđevića i devojke koju je i sam Blažić spomenuo u svojoj odbrani na sudu. Tako je Đorđević 4. maja 2023. u 22.14 sati od Blažića dobio poruku: „Izgoreo sam, sedam u kola da pravim masakr“. Samo šest minuta kasnije Blažić je ostvario svoju jezivu pretnju i ubio prvu od devet žrtava, a u svom krvavom pohodu teško je ranio još 12 ljudi.

– Rekao sam mu da ne ulazi u raspravu sa tom devojkom, a on mi je rekao: „Dobro, dobro“. U 21.30 sat napisao sam Urošu: „Ne piši nikome“, a on mi je odgovorio: „Sedam u kola, a ubrzo zatim idem da pravim masakr!“. Potom sam mu poslao: „Ćuti k***j, brzine menjaj!“. Nakon ovoga Uroš mi je u 22.14 sati napisao: „Izgoreo sam“. Nisam ga shvatio ozbiljno, ni na kraj pameti mi nije bilo da on može da uraditi tako nešto – ispričao je bivši dečko pevačice. U toku večeri, Đorđevića je, prema optužnici, pozvao prijatelj iz Paraćina i rekao da je situacija s Urošem neprijatna i da mora da se reši.

– Kako bi smirio situaciju pozvao sam tu devojku i rekao da će se Uroš izviniti, a ona mi je rekla: „Da će se on izvinjavati iz Urgentnog centra“. Posle pola sata ili sat, prijatelj iz Paraćina mi je poslao vesti sa interneta da se desila pucnjava u Duboni i pitao da li je to Uroš uradio. Pozvao sam Uroša, ali mi se nije javljao – ispričao je Đorđević.

POVEDI RAČUNA DA U SLEDEĆEM ŽIVOTU STVARNO BUDEŠ MAFIJAŠ, A NE POTRČKO

Takođe, predlog tužilaštva bio je i da se sasluša devojka A. T. iz Kruševca koja se na Vocap grupi posvađala sa Urošem Blažićem. Kako smo ranije otkrili, prepiska u grupi nalazi se na optužnici, koju smo ranije objavili.

Inače, devojka koja je bila u prepisci sa Đorđevićem i Blažićem je A.T. iz Kruševca, koja je takođe bila saslušavana u istrazi.

– Uroša sam videla dva dana pre masakra, a čuli smo se nekoliko sati pre nego što je pobio te ljude, tačnije posvađali smo se na Vocap grupi koja je napravljena u aprilu te godine. U toj grupi bilo je nas petoro. Svađa između Uroša i mene dogodila se kada sam ga na toj grupi pitala zašto me je otpratio sa Instagrama – rekla je svedokinja na saslušanju i dodala da je okrivljeni bio tih i miran dečko.

A. T. je na saslušanju istakla da smatra da je ta prepiska bila obična svađa, za nju beznačajna i da je to bio prvi put da se se Uroš i ona posvađali.

– Te noći sam stekla utisak kao da je hteo sa svima iz grupe da se posvađa. Uroš se po prvi put ponašao kao da je neka druga osoba u pitanju. Vređao me je rečima „da sam klošarka i fuksa“ i nisam mogla da ga prepoznam – ispričala je devojka iz Kruševca i dodala:

– Kada sam Urošu napisala: „I ti povedi računa da u sledećem životu budeš stvarno mafijaš, a ne potrčko!“, mislila sam na to, što je stalno govorio o Kristijanu Goluboviću, divio mu se. Inače, kada sam mu rekla da je potrčko mislila sam doslovno, jer je slušao sve što mu je Nikola pričao. Uroš je često pričao o filmu „Južni vetar“, tako da sam stekla utisak da on voli kriminal.

Kruševljanka je dodala i ovo:

– Uroš je pre nego što je napustio grupu napisao: „Bez potenciranja ko je muškarac, a ko nije!“. Prethodno je bilo reči o tome da li je Uroš homoseksualac, ali niko od nas iz grupe nije mislio da je on takva osoba.

DALA SAM 1.000 EVRA JER JE UDARIO POLICAJCA

Nadležno tužilaštvo pored ovih svedoka, zatražilo je da se saslušaju i Biljana Blažić, majka prvookrivljenog Uroša i supruga drugookrivljenog Radiša Blažića, kao i ostali članovi porodice Blažić. Kurir je imao uvid u optužnicu koju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, a Biljana je između ostalog na saslušanju 20. juna 2023. opisla kobni dan kada je njen sin naoružan do zuba pobio omladinu u selima.

– Ne znam iz kog razloga je Uroš pobio te ljude! Nikada se nije žalio da ima neki problem, da nas ogovaraju u selu ili slično. Kada bi nam tražio novac dali bi mu, zaradio ga je baveći se poljoprivredom sa nama. Plaćali smo mu račune, a davali smo mu i za hranu. Nikada nismo imali probleme sa njim – rekla je ona na saslušanju, pa dodala:

– Uroš je tog 4. maja bio ceo dan kod nas jer smo spremali slavu Đurđevdan. Sve je bilo normalno. Sa ostalim članovima porodice otišao je u Gornju Dubonu da kupi prase i jagnje. Ručali smo svi zajedno, a Uroš je nakon jela ostao još nekih pola sata. Nakon toga rekao je da ide kući da malo odmori i da će doći sutra da peče prase. Nastavila sam da spremam slavu, ali se do kraja dana nisam čula sa Urošem. Negde oko 23 sata mog supruga neko je pozvao na telefon i rekao: „Tvoj Uroš je ubio dvojicu!“ Radiša je odmah počeo da zapomaže, a ja sam pomislila da je neka greška.

Objasnila je da je okrivljeni Radiša otišao sa starijim sinom do škole u Duboni i telefonom je obavestio „da je Uroš pucao i da ima mrtvih.“

– Radiša je imao dozvolu za pušku i pištolj, a sinovi za pištolje. Prodali smo tri traktora da platimo Urošu advokata. Nije bio problematičan, iako sam morala da platim 1.000 evra jer je udario policajca – rekla je ona u iskazu.

PIŠTOLJ DRŽAO ISPOD JASTUKA I PRISILJAVAO ME NA ODNOSE

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu kako je navela tužilac Olivera Milojević je predložilo i da se sasluša i A. Đ., bivša devojka okrivljenog Uroša Blažića. Advokati su se složili sa ovim predlozima, a Kurir je ranije pisao o njenom iskazu koji je dala u nadležnom tužilaštvu, gde je navela „da ga se plašila i da ju je prisiljavao na seksualne odnose“.

– Bila sam u emotivnoj vezi sa Urošem neka tri meseca, od avgusta do oktobra 2022. U periodu pred raskid dešavalo se da ja ne želim da imam seksualne odnose sa Urošem, ali bi on insistirao i ja bih morala da pristanem. Plašila sam ga se – izjavila je ona na saslušanju.

Objasnila da je okrivljenog upoznala u avgustu te godine kada je brala šljive kod njega u nadnici. A. Đ. je objasnila da je videla oružje u kući okrivljenog.

– Jednom prilikom kada sam spavala kod Uroša videla sam da ispod jastuka drži pištolj. Bio je sive boje sa crnom drškom. Pitala sam ga odakle mu pištolj, a on mi je rekao da je to njegov pištolj i da za njega ima dozvolu. Tražila sam da ga skloni i on je to uradio – rekla je ona i dodala da joj je Uroš rekao i da njegovi otac i deda imaju lovačke puške.

Kako se navodi u optužnici, devojka je vezu sa okrivljenim opisala kao lepu samo prvih mesec dana. Opisala je i situaciju kada je Uroš Blažić bio agresivan prema njoj.

– Jednom se desila neprijatna situacija kada smo se posvađali u kolima, dok me je vraćao kući. Zaustavio je kola, izbacio me nasred puta u Malom Orašju i rekao: „Izađi da te ne bih udario!“ Bio je veoma besan i ljut, nikad ga nisam videla takvog. Na kraju sam ga molila da me odveze kući, jedva je pristao – posvedočila je i dodala „da je raskinula sa Urošem kada je počeo da je laže.“

Prema njenim rečima, usledili su i problemi jer je ona kao srednjoškolka morala da krene u školu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter