Izvor: KURIR
24.08.2024 u 10:08
0

SINER NE PRESTAJE SA SKANDALIMA: Dao otkaz „krivcima“ za doping aferu, pa doveo Đokovićevog doskorašnjeg trenera

Italijanski teniser Janik Siner potvrdio je da se rastaje od dvojice trenera iz svog stručnog štaba nakon doping skandala.

U pitanju su fiziozerapeut Đakomo Naldi i trener za fizičku pripremu Umberto Ferara koje je označio kao glavne krivce za svoj pozitivan doping test na nedozvoljenu supstancu klostebol.

Naldi je navodno posekao prst na skalpel posle čega mu je Ferara dao sprej koji u sebi sadrži pomenuti klostebol, a potom je fizioterapeut danima masirao Sinera bez rukavica.

Na taj način, bar je tako objašnjeno, u njegovo telo ušla je zabranjena supstanca zbog koje je trebalo da bude suspendovan. Ipak, kada je „lepo objasnio“ šta se desilo i imao trenere koji su odmah posvedočili u njegovo ime, Siner je bio suspendovan samo šest dana, a nedavno je oslobođen svih optužbi.

„ON JE MENI UZEO ZLATO, JA ĆU NJEMU DRES“: Bogdanović iskeširao 22.000 evra za pravo košarkaško blago (VIDEO)

Međutim, iako se na kraju sve završilo srećno po Sinera, odlučio je da otpusti Naldija i Feraru koji su mu spasili karijeru tako što su svedočili u njegovo ime. Siner je objasnio da zbog njihovih grešaka više nema poverenje u njih, tako da ih je otpustio, a već se priča da će dovesti bivšeg trenera Novaka Đokovića.

„Eurosport“ prenosi da bi novi trener za fizičku pripremu trebalo da bude Marko Paniki, nekada Noletov čovek od poverenja. Čak šest godina su zajedno sarađivali i ozvaničili su rastanak tokom maja kada je Đoković odlučio da potpuno promeni svoj tim.

Paniki inače ima 60 godina, bivši je dvostruki italijanski šampion u skoku udalj i prvi put je u Novakov tim došao 2018. godine na ideju tadašnjeg trenera Marijana Vajde.

Stekao je ime kao stručnjak sarađujući sa nizom velikih atletičara, tenisera, ali i teniskim asocijacijama Italije, Kine, Izraela i Nemačke. Bio je Marko i lični trener mnogim poznatim teniserkama poput Frančeske Skjavone, Li Na, Svetlane Kuznjecove, Danijele Hantuhove, Karin Knap, radio je i sa mnogim teniserima poput Fabija Fonjinija, Kristijana Garina, Iva Karlovića, Filipa Kolšrajbera, Leonarda Majera, Simonea Bolelija… Novakov tim nakratko je napustio 2018, ali se vratio 2019. godine umesto Gebharda Fil-Griča i od tada je uz Srbina.

Diplomirao je na Univerzitetu „NSU“ na Floridi na temu „Psihologije u sportu i treniranja“. Radio je na mnogim prestižnim sportskim akademijama (IMG, Sančez-Kasal), takođe je bio i u nekoliko teniskih federacija (Italija, Nemačka, Kina, Izrael, Hongkong).

Marko Paniki neće biti uz Janika Sinera na US Openu, ali se očekuje da bi posle toga trebalo da se ozvaniči saradnja i da ga prati ubuduće na turnirima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter