Izvor: SPUTNIK
24.08.2024 u 10:27
0

VAŠINGTON U NEDOUMICI: Bela kuća razmatra revidiranje pomoći Kijevu zbog upada u Kursku oblast

Bela kuća razmatra mogućnost da revidira vojnu pomoć Kijevu zbog ukrajinske operacije upada u rusku Kursku oblast, piše „Vašington post“.

Kako navodi list, američki političari nisu sigurni da je takva ofanzivna strategija Kijeva dobra, dok zavisnost Ukrajine od američkog oružja može rezultirati direktnom eskalacijom konflikta SAD, odnosno NATO i Rusije.
Američki činovnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je listu da su u toku razgovori između članova američke administracije po pitanju korekcije količine predstojećih paketa isporuke vojne pomoći Kijevu upravo zbog odluke da se izvede napad na Kursku oblast.
NAPAD NOŽEM NA FESTIVALU U NEMAČKOJ: Ima mrtvih i ranjenih, u toku potera za ubicom (VIDEO)
Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa.
Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona. Centri za privremeni smeštaj za stanovnike Kurske oblasti koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove otvoreni su u 24 regiona.
U Kursku, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim kontraterorističke operacije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter