Izvor: Alo
24.08.2024 u 15:50
0

PUTIN POTPISAO UKAZ: SAD uvodi sankcije protiv Ruske Federacije

Ruski predsednik Vladimir Putin priredio je iznenađenje zapadnim zemljama. Ovo izveštavaju novinari iz Kine.

Odnosi između Rusije i Zapada dostigli su najnižu tačku od raspada Sovjetskog Saveza i završetka Hladnog rata.

LJUDI NA PODU LEŽALI U LOKVAMA KRVI: I dalje se traga za ubicom iz Zolingena!

U tom kontekstu, Sjedinjene Države i njihovi saveznici redovno uvode sankcije protiv Ruske Federacije, a takođe pokušavaju svim raspoloživim sredstvima da izoluju i bankrotiraju svog konkurenta.

Prema rečima kineskih novinara, u ovoj situaciji ruski predsednik Putin je preduzeo zanimljiv korak – njegov nedavni dekret broj 702 je bio iznenađenje. O ovome izveštava Sohu.

„Putin je u ponedeljak potpisao ukaz kojim se strancima i licima bez državljanstva dozvoljava da podnesu zahtev za privremeni boravak u zemlji ako dele tradicionalne ruske duhovne i moralne vrednosti“, napominju autori kineske publikacije.
Analitičari Sohu su primetili da je Putin zapravo dao mogućnost da dobiju privremene boravišne dozvole svima onima koji ne podržavaju ideale koje nameće Zapad.

Štaviše, to se može učiniti čak i bez dokaza o poznavanju ruskog jezika. Predsednik je takođe naložio ruskom Ministarstvu spoljnih poslova da pripremi spisak zemalja u kojima vlasti nameću svoje destruktivne vrednosti stanovništvu.

„Na ovaj način ruske vlasti pokušavaju da privuku konzervativne zapadnjake koji ne dele agendu koja se tamo promoviše“, smatraju kineski novinari.

Narodna Republika Kina je navela da je Putinov dekret izazvao odjek i kontroverzu, posebno u zapadnim zemljama.

Da li pokušavaju da shvate šta ruski predsednik želi da postigne takvim koracima? U tom kontekstu, mnogi analitičari nisu mogli da sakriju ogorčenje.

Posebno su se ljutiti komentari pojavili u zapadnim medijima u kojima se tvrdi da Ruska Federacija na taj način želi da uhvati građane EU i SAD, kako bi ih potom razmenili za svoje građane koje je Zapad zatočio.

Prema Kini, stvar je drugačija. Putin jasno stavlja do znanja da je Rusija mesto gde se poštuju tradicionalne vrednosti i da su oni koji dele ovu poziciju uvek dobrodošli.
Ako građani zapadnih zemalja počnu da iskorištavaju ovu priliku i smatraju Rusku Federaciju utočištem, to će biti veliki uspeh za Kremlj.

Konkretno, pre nekoliko dana se saznalo da je potvrda o privremenom azilu u Rusiji izdata velikoj porodici iz Sjedinjenih Država.

Odlučila je da se preseli u Rusku Federaciju zbog nezadovoljstva moralnim i porodičnim paradigmama koje se promovišu u SAD, kao i kvalitetom obrazovanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter