Izvor: Žena
24.08.2024 u 17:40
0

KAKO SE ZAUVEK REŠITI MRAVA: Od ovoga što ima svaka kuća mravi beže glavom bez obzira

Postoji više efikasnih načina da oterate mrave iz kuće, a jedan jeftin začin koji se nalazi u svakoj kuhinji pokazao se vrlo delotvornim.

Bez obzira na to koliko se trudimo da održavamo higijenu u svom domu, ponekad uporni mravi prosto opsedaju naročito kuhinju, gde ih privlače ostaci hrane, pa se brzo pojavi čitava kolonija. Ako vam se desilo da se suočite s mravima u kući ili stanu, verovatno ćete najpre pokušati da ih se rešite sredstvima koje već imate pri ruci.

Postoji više načina da se oslobodimo mrava, a jedan od najčešće pominjanih je – cimetAli da li ovaj trik zaista deluje i kako se primenjuje?

Da li cimet ubija mrave?

Ukratko, cimet neće ubiti mrave u kuhinji, ali može da ih otera, ističu stručnjaci.

 Cimet ima snažan miris, toliko jak da za mrave stvara neprijatno okruženje i tera ih da beže iz tog prostora 

Kako oterati mrave iz kuhinje uz pomoć cimeta?

Cimet, kao i sve ostalo s jakim mirisom, poput sirćeta, limuna i određenih esencijalnih ulja, jer presreće feromonske puteve koje mravi koriste da pronađu hranu.

Primarni sastojak cimeta koji bi mogao da uznemiri mrave je cinamaldehid – kaže Ismael Džirard, izvršni direktor kompanije Pest agent. – Ova supstanca utiče na mravlje tragove feromona, čime im otežava navigaciju ka izvorima hrane ili povratak u kolonije. Za mrave je to „barikada za miris“, koju nije lako proći.

Postupak:

Sve što je potrebno jeste da pospete mleveni cimet duž putanje kojom se kreću mravi i oko rupa kroz koje se pojavljuju.

Takođe, možete pomešati mleveni cimet s vodom i utapkati ovaj rastvor štapićem za uši po mestima kojima se kreću i iz kojih dolaze mravi, oko vrata, pukotina, prozora…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter