Izvor: Alo
24.08.2024 u 17:55
0

STIŽU NAM VREMENSKE NEPOGODE: Suša do ovog datuma, onda sledi OBRT

Narednih dana se zadržana znatno toplije od proseka. Retkih pljuskova uz za nekoliko stepeni niže temperature može biti oko 27. avgusta. i 1. septembra. Konkretnije osveženje uz češće padavine za sada nije na vidiku pre negde oko 07. septembra

Do kraja nedelje u i ponedeljak pretežno sunčano i izuzetno toplo uz slab vetar, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

IMALI STE SREĆU DA NIJE BILA GLADNA: Sa momkom je plivala, gnjurila i ludo se zabavljala, a onda…

Dnevni maksimum u intrevalu od +32 do +36, a lokalno i oko +39 stepeni Celzijsa. U ponedeljak posle podne retko moguća pojava pljuska.

U naredni utorak i sredu nad nama će se nalaziti manja količina nestabilnog vazduha u višim slojavima atmosfere (visinski cikon) dok će se pri tlu zadržavati dominacija anticiklona.

To će usloviti nestabilniju atmosferu ali opet samo uz lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova i ređe lokalnih nepogoda koji samo na malom prostoru od nekoliko kvadratnih kilometara mogu ublažiti ili prekinuti sušu, ali obzirom na lokalnost tih padavina suša će se nad većim delom regiona nastaviti.

Tih dana malo manje vrelo uz maksimume od +27 do +33 stepena Celzijusa. Vetar će i dalje biti slab osim u zoni pljuskova gde na kratko može biti jak, severoistočni.

Zatim ponovo manje nestabilnosti ali zbog blizine visinskog ciklona verovatno ne sasvim stabilno tako da će i dalje biti mogući lokalni pljuskovi, posebno oko 01.09.

Temperatura će biti nešto umerenja u odnosu na onu na koju smo navikli tokom ovog leta ali će i dalje biti znatno iznad proseka, barem do oko 06.09. i trebala bi se kretati od +27 do +33 stepena u podne.

Konkretnija promena vremena za sada nija na vidiku barem do oko 06. septembra, zaključuje Čubrilo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter