Izvor: Kurir
24.08.2024 u 18:04
0

ZAPALIO VATRU PORED KUĆE PA IZAZVAO VELIKI POŽAR: Stigli helikopteri iz Srbije (VIDEO)

Na području opštine Gacko izbio je požar koji ugrožava kuće, a dejstvovaće helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i Ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

„Helikopter Helikopterskog servisa i helikopter helikopterske jedinice MUP-a Srbije poleću ovog trenutka iz Trebinja ka Gacku„, rekao je Kusturić.

On je naveo da je, prema prvim informacijama, neki čovek palio nešto pored kuće i da mu se vatra otela kontroli.

Prema njegovim rečima, vatra gori području između sela Fojnica, Nadinići i Srđevići, pored puta Gacko-Nevesinje.

„Mi smo već za 15 minuta na požarištu i počinjemo sa gašenjem požara u koordinaciji sa Civilnom zaštitom. Daćemo sve od sebe da ne dozvolimo da jedna kuća ili ljudski život bude ugrožen„, rekao je Kusturić.

Da su na nepristupačnom terenu na području opštine Gacko izbili požari koje bi uskoro trebalo da počnu da gase helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i helikopterske jedinice MUP-a Srbije, rekao je i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Boris Trninić.

On je rekao da gori nisko rastinje i da teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica opštine Gacko ne može sama da se izbori sa požarom, zbog čega je tražena pomoć Civilne zaštite Republike Srpske.

„Mi smo podigli timove koji će da formiraju bazene sa vodom, a helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i helikopterske jedinice MUP-a Srbije, će za pola sata, sat krenuti da gase požar“, naveo je Trninić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter