Izvor: Kurir
25.08.2024 u 07:17
0

SVAKI IGRAČ MORA BITI TRETIRAN JEDNAKO: Novak Đoković se konačno oglasio o Sineru i doping skandalu

Novak Đoković se oglasio povodom doping skandala Janika Sinera.

Ovakvi primeri su razlog zašto smo osnovali PTPA, koji sto posto zastupa igrače i stara se da se pokrije svaki pedalj kako bi igrač mogao da živi od ovog sporta. Razgovarali smo o ‘dubini’ Tura, o tome koliko igrača može da živi od tenisa… Mnogo je tema na kojima se radi u PTPA, a još nismo priznati koliko bismo želeli da budemo priznati, u okviru teniskog ekosistema.

NBA I DENVER NAGETSI O JOKIĆEVOM ZAKUCAVANJU: Oduševio ceo svet

Kada je reč o Janiku, PTPA se uvek zalaže za standardizovane protokole. Razumem frustraciju igrača jer nema konzistentnosti. Prošlo je pet-šest meseci otkad je to saopšteno njemu i njegovom timu. Mnogo je mana u sistemu ,razumem osećanja igrača koji se pitaju da li su oni tretirani na isti način. Nadam se da će rukovodeća tela u tenisu naučiti nešto iz ovoga, jasno je da mora da dođe do promene.

Neki su imali slične slučajeve ili iste slučajeve sa različitim ishodom. Da li je to finansija, da li igrač može sebi da priušti efikasniju odbranu advokatsku… Ne znam da li je tako, ali moramo da standardizujemo stvari kako bi svaki igrač – nezavisno od ranga i profila – bio tretiran jednako„, rekao je Đoković.

Siner je u dva navrata bio je pozitivan na zabranjenu supstancu steroid klostebol tokom ovogodišnjeg mastersa u Indijan Velsu, ali nije suspendovan pošto je nezavisna komisija 20. avgusta utvrdila da u tom incidentu nema njegove krivice ili nemara.

U saopštenju tima italijanskog tenisera navodi se da se incident dogodio tokom prestižnog turnira u Indijan Velsu u martu, gde je Siner u polufinalu izgubio od Španca Karlosa Alkarasa.

U saopštenju piše da je do prekršaja došlo nakon što je Sinerov fitnes trener kupio proizvod koji je korišćen za negu posekotine na prstu Sinerovog fizioterapeuta.

Siner je zbog te afere izgubio 400 bodova na ATP listi, ali je dalje prvi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter