Izvor: 24sedam
25.08.2024 u 16:56
0

IGRAČ PARTIZANA NAPUŠTA KLJUB: Defanzivac Bojan Kovačević seli se u Španiju

Došao pre pola godine, trener ga precrtao, sada sreću traži u Segundi

Samo pola godine nakon prelaska iz Čukaričkog u Partizan, defanzivac Bojan Kovačević odlučio je da napusti klub i preseli se u Španiju, gde će u narednoj sezoni nositi dres drugoligaša Kadiza.

PREMINUO KRIŠTOF DAUM: Bio je nemački fudbalski trener

To sigurno neće uticati na crno-bele, koji su u slobodnom padu i na putu da ispišu crnu istoriju.

Kako prenosi Telegraf, Kovačević će biti pozajmljen španskom klubu uz mogućnost otkupa ugovora, koja će biti aktivirana sledećeg leta ukoliko sve tri strane budu zadovoljne.

Ovakav ishod bio je očekivan, s obzirom na to da trener Aleksandar Stanojević nije koristio Kovačevića od početka sezone, niti ga je video kao ozbiljnu opciju. Kovačević, koji je na početku bio prvotimac, pao je u drugi plan dolaskom Nihada Mujakića i preferiranjem drugih igrača poput desnog beka Vukašina Đurđevića.

Iako je Kovačević tokom priprema dobijao šansu u kontrolnim utakmicama i pokazivao određeni napredak, situacija se promenila posle turnira u Moskvi, gde je u poslednjem meču protiv Dinama postigao autogol i pružio slabiju partiju.

Nakon toga stručni štab ga više nije uzimao u obzir ni za domaće prvenstvo ni za evropske utakmice, pa je početkom avgusta postalo jasno da će doći do rastanka, samo se tražio način.

U međuvremenu se pojavio Kadiz kao zainteresovana strana, a s obzirom na finansijske poteškoće španskih klubova usled pooštrenih pravila finansijskog fer-pleja, opcija pozajmice sa mogućnošću otkupa pokazala se kao najrealnija.

Kovačević je prošle zime stigao iz Čukaričkog kao brza zamena za povređenog Nikolu Miličića i odigrao je celu prolećnu sezonu kao primarni bonus igrač. Međutim, promena trenerskog tima i dolazak deset novih igrača promenili su njegov status u klubu, pa je rastanak trenutno najbolja opcija za sve strane.

Kovačević se već oprostio od svojih saigrača i otputovao u Španiju, gde ga očekuju medicinski pregledi i potpisivanje ugovora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter