Izvor: Sputnik
25.08.2024 u 18:09
0

OGLASILA SE ZAHAROVA: Hoćete li sad tražiti od Pariza da oslobodi Durova?

Ambasada Rusije u Francuskoj uključila se u rad čim su se pojavile informacije o privođenju ruskog državljanina, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući pritvaranje osnivača Telegrama Pavla Durova.

Zaharova je na svom kanalu na Telegramu takođe objavila spisak nevladinih organizacija koje su 2018. godine tražile od ruskih vlasti da „prestane da stvara prepreke“ u radu Telegrama i zapitala se da li će oni stupiti u odbranu Durova.

„Setila sam se kako je 2018. godine grupa od 26 nevladinih organizacija, uključujući Hjuman rajts voč, Amnesti internešenal, Fridom haus (na spisku nepoželjnih organizacija u Rusiji), Reporteri bez granica, Komitet za zaštitu novinara i drugi, osudila odluku ruskog suda da blokira Telegram“, napisala je Zaharova.

U tom trenutku, Telegramu su mnoge zemlje uputile „pravne zahteve u vezi sa tehničkim parametrima sistema za šifrovanje“, dodala je ona.
„Istovremeno, Durov je sve to vreme bio na slobodi, nastavljajući da razvija Telegram“, istakla je Zaharova.

Ona je takođe objavila snimak ekrana „svih zapadnih specijalizovanih struktura koje su se tada oglasile, uključujući i sa kolektivnim apelom“.

„Mislite li da će ovoga puta apelovati na Pariz i tražiti oslobađanje Durova ili će prećutati?“, upitala je Zaharova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter