Izvor: novosti
26.08.2024 u 10:13
0

ŠNENOKLE ZABORAVLJENA POSLASTICA: Uživaćete u svakom zalogaju

Skoro pa zaboravljena poslastica, a bile su vrlo popularne širom naše bivše zemlje.

Sastojci:

1,5 litar mleka

7 kašika šećera
5 jaja
3 kašike brašna
1 vanilin šećer

Recept za šnenokle:

Kako biste napravili šnenokle prvo odvojite žumanca od belanaca. Pripremite šerpu, sipajte mleko i stavite na šporet da se greje na srednjoj jačini. Za to vreme vrlo čvrsto umutite belanca mikserom, počnite sa malom brzinom, pa ubrzajte.

U mleko koje se kuva na smanjenoj temperaturi počnite da ubacujete smesu od belanaca, i to kašikom, kašiku po kašiku. Kada primetite da su počele da rastu, okrećite ih da se skuvaju i sa druge strane. Gotove šnenokle počnite da vadite šupljikavom kašikom u činije za serviranje.

Skinite šerpu sa mlekom sa šporeta. Zasebno mikserom umutite žumanca sa vanilinim šećerom. Dodajte i brašno koje ćete da umešate varjačom, a nakon toga umutite mikserom. Dodajte dve kutlače toplog mleka pa promešajte.

Nastavite da kuvate na blagoj vatri mleko i uz mešanje sipajte smesu od žumanaca. Nastavite da mešate dok ne dobijete Mleko vratiti na ringlu, uključiti na tiho, pa uz neprestano mešanje lagano ulivati umućena žumanca. Nastaviti sa mešanjem dok ne dobijete gustinu poput krema. Tim kremom prelijte šnenokle i sve zajedno ubacite u frižider da se ohlade. Servirajte hladne i uživajte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter