Izvor: Kurir
26.08.2024 u 11:40
0

NAJVEĆI NAPAD NA KIJEV I DALJE TRAJE: Raste broj mrtvih upozorenje za napad još na snazi nestala struja (VIDEO)

Najmanje četiri osobe su poginule, a više je povređeno u jutrošnjem velikom ruskom napadu raketama i dronovima na Ukrajinu.

Ono što se za sada zna je da je jedna poginula kada je pogođena petospratna stambena zgrada, a zbog napada je izbilo više požara.

Sirene za vazdušni napad oglasile su se širom zemlje nešto pre 6 sati ujutro, a upozorenje je još uvek na snazi.

RUSIJA PODIGLA 17 BOMBARDERA: Tuku širom Ukrajine

Kijevski nezavisni reporteri čuli su eksplozije u gradu nešto pre 8:30 ujutro, a jače eskplozije začule su se nešto posle 9:00 sati, ubrzo nakon što je ukrajinsko vazduhoplovstvo saopštilo da su ruski MiG-31, korišćeni za lansiranje balističkih projektila Kinžal, u vazduhu.

 

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je došlo do nestanka struje u „nekoliko okruga“ prestonice, a kasnije je dodao da postoje problemi sa vodosnabdevanjem na desnoj obali grada. Ruslan Kravčenko, načelnik Kijevske regionalne vojne uprave, rekao je da su pogođeni infrastrukturni objekti u Kijevskoj oblasti, dodajući da vlasti postavljaju „tačke nepobedivosti“, tačke komunalnih stanica koje pružaju mogućnost punjenja telefona i pristup internetu za stanovnike pogođene nestankom struje.

Struja je nestala i usred centralnog dnevnika.

Nešto posle 9:00, DTEK, najveća ukrajinska privatna energetska kompanija, saopštila je da je hitno isključenje struje širom Ukrajine.

„Želja da se uništi naš energetski sektor koštaće Ruse skupo za njihovu infrastrukturu“, rekao je šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak u postu na Telegramu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter