Izvor: Kurir
26.08.2024 u 13:52
0

BIO JE SVESTAN ŠTA GA ČEKA: Preminuo Sven Goran Erikson

Legendarni fudbalski trener Sven Goran Erikson preminuo je u 77. godini nakon teške bolesti.

Borio se hrabro legendarni Šveđanin, ali je od prvog trenutka kada mu je saopšteno da je bolestan bio svestan šta ga čeka.

DAJU MU PREDSEDNIČKI TRETMAN: Pale teške prozivke na Sinerov račun

Bolest je prihvatio najbolje što je mogao, a svet se oprašta od nekadašnjeg selektora Engleske koji je u fudbalu ostavio neizbrisiv trag.

Poslednje dane je proveo u rodnom Suneu sa porodicom.

„Sven Goran Erikson je preminuo nakon duge bolesti, on je umro kod kuće okružen svojom porodicom. Od Svena su se oprostile ćerka Lina, sin Johan sa suprugom Amanom, te unukom Skaj. Otac Sven, devojka Janiset sa sinom Alisdeom, bratom Larsem Erikom i njegovom ženom Jumnong. Porodica ovim putem moli za poštovanje njihove žeje da tugju u privatnosti i da ih ne kontaktirate“, poručili su iz porodice.

 

Tokom igračke karijere je bio desni bek, ali nije bio uspešan, ali kao trener će zauvek ostati upamćen.

Počeo je u Degeforšu, vodio Geteborg, a onda se preselio u inostranstvo gde je redom vodio velikane. Bio je trener Benfike, Rome, Fiorentine, Sampdorije, Lacija, Mančester sitija, Lestera, a imao je i neverovatnu selektorsku karijeru. Vodio je Englesku, Meksiko, Obalu Slonovače i Filipine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter