Izvor: Sputnik
26.08.2024 u 13:57
0

SLUČAJ ATENTATA NA MARGARITU SIMONJAN: Istraga dobila odgovore na međunarodne zahteve

Istraga je dobila odgovore na međunarodne naloge u okviru istrage povodom slučaja pripreme atentata na glavnog urednika medijske grupe „Rosija sevodnja“ i RT, čiji je i Sputnjik deo, Margaritu Simonjan, kao i na Kseniju Sobčak

„Dobijeni su odgovori na međunarodne naloge, izvršene druge istražne i proceduralne radnje“, navodi se u materijalima.

Prethodno, ruski istražni organi ispitali su trojicu optuženih u okviru istrage o pripremi pokušaja ubistva glavne urednice RT i medijske grupe „Rusija sevodnja“ Margarite Simonjan i ruske novinarke Ksenije Sobčak.
Podsetimo, sredinom jula prošle godine, Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) i policija su otkrile da ukrajinske specijalne službe pripremaju ubistva Margarite Simonjan i Ksenije Sobčak.
Tada su u Moskvi i Rjazanskoj oblasti privedeni neonacisti iz grupe „Paragraf 88“ koji su izviđali radna mesta i adrese stanovanja Simonjanove i Sobčakove.
Njima je prilikom hapšenja oduzeta automatska puška „kalašnjikov“ i municija, gumene palice, noževi, bokseri i lisice.
Napadači su tada potvrdili da su pripremali atentate po instrukcijama Službe bezbednosti Ukrajine i da im je obećana nagrada od 1,5 miliona rubalja za svako ubistvo.
Ukupno je uhapšeno osmoro optuženih.
U julu su mediji izvestili da je Glavna istražna uprava Istražnog komiteta Rusije završila istragu u okviru krivičnog predmeta učesnika ove grupe.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter