Izvor: ALO
26.08.2024 u 18:46
0

GIROS ZA SKORO 20 EVRA: Srpski turisti besni zbog cena hrane u Grčkoj

Cene girosa su ove godine znatno porasle, što potvrđuju turisti koji letuju u Grčkoj.

Turisti koji letuju u Grčkoj navode da se cena girosa u fast fudu kreće oko 4 evra, ali može dostići i 6,5 evra (oko 760 dinara), u zavisnosti od destinacije.

Na primer, jedan turista je naveo da je giros u Skala Potamia na Tasosu platio čak 6 evra, komentarišući da je porcija bila prosečne veličine, sa malo mesa i puno pomfrita.

Još jedan komentar iz grupe „Grčka info“ dolazi iz Paralije, gde giros košta 3,50 evra, dok je na Skijatosu cena 4,5 evra, a u Kala Neri 3,80 evra.

DRAMA NA GRANIČNOM PRELAZU ŠEPAK: Izleteo iz auta i molio ljude da ga propuste

Zakintos je još skuplji, sa girosom od 7,5 evra. Međutim, prava šokantna cena dolazi sa ostrva Santorini, gde je jedna turista izjavila da je giros platila čak 18 evra! „Bilo koji restoran da smo pitali nije ispod 18 evra bilo“, istakla je ona, napominjući da je ista cena za giros pitu i porciju girosa u restoranima i tavernama.

Na Santoriniju, flaša piva košta 6 evra, što znači da obrok za dvoje može dostići i do 36 evra, bez pića.

Iako su cene na nekim lokacijama povoljnije, mnogi turisti smatraju da su 4 ili 5 evra za giros previše, naročito u poređenju sa kvalitetom i veličinom porcija koje dobijaju.

Sudeći po komentarima, planiranje obroka tokom letovanja u Grčkoj ove godine zahteva više pažnje nego ranije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter