Izvor: bsc happy tv
27.08.2024 u 09:31
0

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Dani porodice 7. septembra, besplatni udžbenici za 10 opština

Vlada Srbije je u ovom mandatu prepoznala da je porodica tema broj jedan, da je preduslav našeg opstanka, ali je neophodno da se lokalne institucije podrže u zajedničkoj borbi.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski gostujući na Happy TV  najavila je danas da će „Dani porodice“ biti održani 7. septembra u Zrenjaninu, u Perlezu i istakala da je za 10 lokanih samouprava u Srbiji Ministarstvo obezbedilo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

Ona je istakla da očekuje da Dani porodice budu organizovani i u drugim gradovima i da će ministarvo dati podršku, jer kako je navela porodica je stub društva. „U Zrenjaninu biće predstavnici skoro svih lokalnih samouprava, i zatražiću od njih da potpišemo zajedničku izjavu u kojoj se porodica prepoznaje kao zajednički interes svih gradova i opština.

Vlada Srbije je u ovom mandatu prepoznala da je porodica tema broj jedan, da je preduslav našeg opstanka, ali je neophodno da se lokalne institucije podrže u zajedničkoj borbi da se zaustavi pad nataliteta, a onda da vidimo kako da ga podstičemo“, rekla je ministarka za TV Hepi.

Ona je dodala da će 2. septembra otići u Bogatić, gde će u Salašu Crnobarskom biti otvorena škola.

Osim Bogatića, besplatne udžbenike dobiće učenici još 10 lokalnih samouprava. „To će biti za decu od prvog do četrvrtog razreda, negde i do osmog.

Biće mi zadovoljstvo da učestvujem u podeli. Mislim da je ovo pravi put da se nađemo porodicama i roditeljima pred početak školske godine. Pored dece i Bogatića, udžbenike će dobiti deca iz Kule, Crvenke, Malog Crnića, Petrovca na Mlavi, Prokuplja, Osečine“, dodale je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter