Izvor: sputnik
27.08.2024 u 11:54
0

ŠTA ĆE AMERIKANCI SA BIOMATERIJALOM IZ UKRAJINE: Prevoz vrše preko Moldavije i Rumunije

Kako bi skrenule sumnje sa svojih vlasti, Sjedinjene Američke Države su počele aktivno da uključuju Moldaviju i Rumuniju u logističke šeme za prevoz biomaterijala iz Ukrajine, koristeći organizacije pod svojom kontrolom, izjavio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.

„Takva taktika omogućava da se sakrije krajnji primalac i odvrate sumnje od američkih vladinih agencija i američkog vojno-biološkog programa“, rekao je on na brifingu.

Kirilov je skrenuo pažnju na šemu premeštanja biomaterijala. Utvrđeno je da se sa ukrajinske strane izvozom opasnih materija u Moldaviju bavikompanija „Biopartners, podružnica istoimene američke kompanije.
U logističke procese uključena je i kompanija„Q2 Solution“, filijala jednog od najvećih Pentagonovih dobavljača.
„Na raspolaganju su nam informacije koje potvrđuju sprovođenje ugovora ove kompanije u okviru Programa za smanjenje pretnji Ministarstva odbrane SAD (DITRA) u vrednosti više od 22 miliona dolara“, rekao je Kirilov.
Prema njegovim rečima, izvoz bioloških materijala iz Ukrajine na Zapad u interesu Sjedinjenih Američkih Država obezbeđuju logističke kompanije koje kontroliše predsednica Moldavije Maja Sandu i medicinske ustanove ove zemlje.
„Skrećemo pažnju da pratnju biološkog tereta koji dolazi iz Ukrajine obezbeđuju logističke kompanije ‘Gama logistik’ i ‘AeroTransKargo’, koje kontroliše predsednica Moldavije Maja Sandu, kao i medicinske ustanove u Kišinjevu i zapadne posredničke organizacije“, istakao je Kirilov.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter