Izvor: 24 sedam
27.08.2024 u 12:41
0

KRAO DŽEPARAC KORISNICIMA DOMA ZA STARE: Prisvojio skoro 7 miliona dinara

Osumnjičeni D. Đ. (45) za dve godine uzeo gotovo sedam miliona dinara

Računovođa D. Đ. (45) uhapšne je jer je uzimao novac namenjen za džeparac korisnicima jedne ustanove za starija lica u Leskovcu, gde je i bio zaposlen.

Za dve godine oštetio je ovu ustanovu za skoro sedam miliona dinara, a osumnjičn je i da je preuzeo i telefone i SIM kartice koje je podelio rodbini i prijateljima, dok je račune i rate plaćala ustanova u kojoj radi.

Osumnjičeni se tereti za zloupotrebu službenog položaja, a u ustanovi je radio od 2020. do kraja 2022. godine. Džeparac korisnika je skida sa računa kod Uprave za trezor i komisiji za isplatu predavao je manje novca od podignutog. Razliku je zadržavao za sebe, tačnije uzeo je 6.783.851 dinara.

Bez znanja odgovornog lica ustanove u kojoj je radio preuzeo je četiri telefona i osam SIM kartica i podelio ih rodbini i prijateljima.

Rate i mesečni računi za telefone plaćala je ustanova, koja je tako oštećena za 881.338 dinara.

Sumnjiči se i da je postupio suprotno odluci odgovornog lica ustanove o limitiranoj potrošnji po SIM kartici od 1.500 dinara, kao i da korisnicima koji su prekoračili tu sumu nije odbijao od mesečne plate, pa je tako oštetio ustanovu za dodatnih 220.501 dinara.

Računovođi je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter