Izvor: Kurir
27.08.2024 u 14:05
0

KO JE IVA JOVIĆ: Teniserka srpskog porekla koja pod zastavom SAD pravi čuda na US Openu

Otac iz Leskovca, majka Srpkinja iz Splita

Mlada 16-godišnja teniserka Iva Jović priredila je veliku senzaciju na startu US Opena pošto je u debiju na grend slem turniru savladala 42. na svetu, Poljakinju Magdu Linet sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3).

NOVAK NEĆE IGRATI U BEOGRADU: Saopštio je loše vesti i razočarao navijače

Iva Jović, američka teniserka srpskog porekla, poslednjih meseci i godina privlači veliku pažnju teniske javnosti.

 

</div

Amerikanci, koji od odlaska Serene Vilijams, nemaju svoju predstavnicu u samom vrhu, polažu velike nade u Ivu koja je rođena u Los Anđelesu.

Ivini roditelji su Jelena i Bojan, a ima i stariju sestru Miu, koja takođe igra tenis, i to na koledžu UKLA (Univerzitet Kalifornija Los Anđeles). Majka Jelena je rođena u Splitu, a otac Bojan u Leskovcu.

Od malena svakog leta dolazi u Srbiju i obilazi rodbinu u Beogradu i Leskovcu.

Počela je da trenira sa pet godina i odmah je pokazala da ima ogroman potencijal. Naravno, uzora vidi u Novaku Đokoviću.

Posle meča protiv Magde Linet Iva Jović pričala je o svom poreklu i rekla je koliko voli da dolazi u Srbiju.

– Svake godine dolazim u Srbiju, još od kada sam imala 2,3 godine, odlazim da vidim svoje bake i deke, svoju bližu porodicu. Volim da idem tamo. Vrlo je lepo, Beograd, je posebno fin. Definitivno imam dobru vezu sa Srbijom. Imam prijatelje tamo. Volimo da idemo u Zemun, na Adu. Zabavno je, sjajno – počela je priču Iva, pa dodala:

– Moj tata je iz Leskovca. Mama mi je iz Splita, ali se kasnije preselila u Beograd. Idem u Leskovac. Prošlog leta sam išla, ovog leta sam bila u Beogradu i malo u Leskovcu. Imala sam malo treninga u Leskovcu, ali naravno, u Beogradu ih ima malo više. Trenirala sam sa Petrom Đukićem u Beogradu, a u Leskovcu u Teniskom klubu Šumice. Ne verujem da znate.

Govorila je i o svojoj karijeri.

– Nisam ovo planirala kada sam počla da igram tenis. Više je bilo zbog zabave, zdravlja, sporta. Nisam očekivala ovo, ali u poslednjih nekoliko godina, nakon što je počela pandemija, morala sam da prestanem sa svim grupnim sportovima, pa sam se više fokusirala na tenis. Rezultati su počeli da budu sve bolji i bolji. I sada sve ide samo na bolje.

Za kraj istakla je i da je kako veruje da su joj roditelji u šoku zbog pobede protiv Magde Linet.

– Čula sam se sa tatom, još nisam sa mamom. Oni rade, ne znam ni koliko su gledali. Sigurna sam da ćemo se još čuti. Verujem da su u šoku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter