Izvor: Sputnik
28.08.2024 u 15:20
0

FRANCUSKA RASPISALA POTERNICU ZA BRATOM PAVLA DUROVA: Ko je Nikolaj Durov?

Za bratom suosnivača mesindžera Telegram Pavla Durova, Nikolajem Durovom, u Francuskoj je takođe raspisana poternica, prenose mediji pozivajući se na sudski dokument.

Za bratom suosnivača mesindžera Telegram Pavla Durova, Nikolajem Durovom, u Francuskoj je takođe raspisana poternica, prenose mediji pozivajući se na sudski dokument.
Napominje se da su nalozi za hapšenje Pavla i Nikolaja izdati 25. marta zbog optužbi za saučesništvo u čuvanju, distribuciji ili omogućavanju pristupa pornografskim slikama maloletnika kao dela organizovane grupe.
Mediji navode i da su francuske vlasti braću Durov stavile na poternicu nakon neodgovorenog sudskog zahteva da se identifikuje jedan od korisnika Telegrama.
Francusko tužilaštvo planira da u sredu uveče objavi saopštenje o situaciji sa Pavlom Durovom
Kako je saopštilo tužilaštvo, za sada je u slučaj Telegram umešan samo Pavel Durov.
Kako je kasnije rekao francuski advokat, Durovu bi pritvor mogao biti produžen za još 48 sati ako je odbio da omogući pristup telefonu.
Podsetimo, francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavle Durov priveden na aerodromu „Burže“. Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.
Tužilaštvo u Parizu je objavilo spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.
Među njima su saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji narkotika, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenose francuski mediji.
Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter